ترفندهایی برای پخت کیک و شیرینی

نکاتی برای پخت کیک و شیرینی, تکنیک های پخت کیک

برای خوب پف کردن سفیده، مواد را از یک سمت هم بزنید

بهترین روش برای ذوب کردن شکلات، روش بن ماری یعنی حرارت غیر مستقیم بخار آب می باشد. این روزها بازار تهیه کیک و شیرینی خانگی بینهایت داغ می باشد و بیشتر بانوان میل‌کردن پیدا کرده اند به مناسبت های مختلف، دست به کار شوند و کام خانواده را شیرین کنند.

آسوده از کیفیت بهتر مواد اولیه و بهداشتی بودن آن ها، تهیه انواع شیرینی در منزل مقرون به صرفه تر نیز خواهد بود. اما گاهی بعضی از خانم ها با وجود کوشش و علاقه زیاد، با شیرینی یا کیک هایی روبه رو می شوند که آشکار نازیبایی پیدا کرده اند.

قطعا شیرینی پزی نیز همانند هر پیشه و هنر دیگری، ریزه کاری هایی دارد که رعایت آن ها متعهد عملکرد ای بی نظیر می باشد. در ادامه به چند مورد از مهم ترین این نکات می پردازیم:

* قبل از حاضرکردن مواد کیک، فر را روشن کنید تا گرم شود.

* آرد کیک را قبل از استفاده 3 تا 4 مرتبه الک کنید تا هوا بگیرد و کیک خوب پف کند

* بکینگ پودر را در یخچال نگهداری کنید تا خاصیت خود را از دست ندهد و موعد پختن کیک آن را با آرد مخلوط و الک کنید و بعد از افزایش کردن آن ها، مخلوط را زیاد هم نزنید.

* برای خوب پف کردن سفیده، مواد را از یک سمت هم بزنید.

* سفیده را باید تا حدی هم بزنید که به صورت خامه در بیاید و از کاسه نریزد و اگر آن را بیش از حد هم بزنید، کیک یا شیرینی شما خشک می شود.

* اگر کمی آرد یا چند قطره آبلیمو به سفیده افزایش کنید، هنگام هم زدن با هم زن دستی زودتر سفت می شود.

* برای آن که کشمش و گردو به طور یکنواخت در همه جای کیک پخش شود و به ته کیک نرود، قبل از افزایش کردن به مواد کیک آن ها را در کمی آرد بغلتانید.

بیشتر بخوانید:  خواص آرد نخودچی

* از کاسه مناسب پخت کیک در مایکروفر و یا فر استفاده کنید.

* هیچ گاه کیک داغ را از قالب سوا نکنید تا خرد نشود.

* اگر کیک شما سوخت اجازه دهید تا به طور کامل سرد شود سپس اقبال های سوخته را با چاقو بتراشید و روی آن را با خاکه قند و دارچین، خامه یا مربا پوشش دهید.

پیش از تهیه کیک، قطعا تخم مرغ را دست‌کم دو ساعت از یخچال بیرون بگذارید. در واقع سرمای زیاد تخم مرغ، سبب می شود کاملا با دیگر مواد ترکیب نشود و پخت کیک به خوبی صورت نگیرد. پیش از پخت کیک، قطعا فر را گرم کنید.

در این صورت مایه کیک فورا گرما را جذب می کند و روند پخت و پُف کیک بهتر خواهد بود. اگر دوست دارید قطعه های شکلات، کشمش و… را به ترکیب کیک افزایش کنید، قطعا آن ها را به آرد آغشته کنید. این راهکار جلوگیر فرو رفتن چنین موادی به کف قالب می شود.

اگرچه طعم شوری همراه با شیرینی غیر قابل اندیشه می باشد اما افزودن نمک به اندازه سر قاشق چایخوری به مایه کیک، علاوه بر این که طعم کیک را تندرستی می دهد، در ماندگاری کیک نیز موثر می باشد.

ترفندهای پخت کیک,پخت کیک و شیرینی

يک كيک وقتی كاملا پخته می باشد كه به اندازه ی كافی پف كرده باشد

مقدار مواد لازم در دستور تهیه کیک و شیرینی را کاملا رعایت کنید

همچنین ترتیب مخلوط کردن مواد با یکدیگر را فراموش نکنید.پس از پخت کیک، بلافاصله آن را از قالب بیرون آورید و روی سطحی گریل بگذارید. در این صورت، گرما به سرعت از کیک خارج و روند پخت ایستاده می شود.

این راهکار برای تهیه کیک نرم بینهایت اهمیت دارد. قطعا آرد و دیگر مواد خشک مشابه پودر کاکائو را الک کنید. از طرفی غالبا توصیه می شود بکینگ پودر نیز همراه آرد الک و به مواد افزایش شود و هرگز به تنهایی و یک باره به مایه کیک افزوده نشود.

بیشتر بخوانید:  فواید و مضرات خوردن مغز گوسفند

اگرچه هم زدن زیاد مواد اولیه کیک یکی از مهم ترین توصیه های شیرینی پزی می باشد اما باید توجه داشت که بیش از حد نیاز لازم نیست و به خصوص پس از افزودن آرد، تنها در حد مخلوط کردن کفایت می کند. گلوتن موجود در آرد سبب می شود در صورت هم زدن زیاد، مایه حالت لاستیکی پیدا کند.

اگر در میانه تهیه کیک یا شیرینی باید تخم مرغ دیگری را افزایش کنید، قطعا جداگانه آن را هم بزنید و به بقیه مواد افزایش کنید. قالب را خیلی پر نکنید؛ دو سوم حجم آن کافی خواهد بود.از کره نرم اما ذوب نشده برای چرب کردن کف و دیواره های قالب استفاده کنید.هرگز طی زمانه پخت کیک در فر را باز نکنید.

این نکته درباره برخی شیرینی ها نیز صدق می کند. برای این که سفیده تخم مرغ به خوبی حالت پف کرده داشته باشد؛ ابتدا باید تخم مرغ، دو ساعت قبل از استفاده در دمای محیط قرار گرفته باشد. قطعا کاسه خشک انتخاب شود و ذره ای زرده با آن مخلوط نشود. همچنین افزودن کمی نمک و چند قطره آب لیمو نیز در عملکرد بهتر، تاثیر دارد. در نهایت به یاد داشته باشید هنگام مخلوط کردن آن با دیگر مواد، به تندی آن ها را هم نزنید.

برای پیشگیری از دگرگونی رنگ و سوختگی کارامل، بلافاصله پس از این که شکر طلایی شد، آن را از روی حرارت بردارید و فورا در ظرفی از یخ فرو ببرید. اگر اجازه دهید کاسه خود به خود خنک شود، همان گرمای موجود نیز سبب دگرگونی رنگ کارامل می شود. همچنین افزودن چند قطره گلوکز در ابتدای پخت نیز جلوگیر از شکرک زدن کارامل می شود.

قبل از اينكه آغاز به پخت و تزيين هر كيكی بكنيم چند نكته ی مهم و در عين حال آسان را بايد در نظر داشته باشيم.

بیشتر بخوانید:  خواص برگ بو و روغن آن

۱- هميشه دستور كيكی يا شيرينی را كه تصميم داريم بپزيم از اول تا آخر كاملا می خوانيم، مطمئن شويم كه پایان مواد لازم را دراختيار داريم.

۲- هيچگاه سعی نكنيم كه مواد ديگری را جايگزين بعضی از مواد كنيم.

۳- پایان مواد را يک ساعت قبل از پخت در آشپزخانه گذاشته تا همه ی مواد هم دما شوند.

۴- مواد را به تمرکزفکر وزن كنيد.

۵- حدود يک ربع قبل از پخت فر را روشن كنيم.

۶- هيچگاه در فر را قبل از اينكه سه چهارم زمانه پخت سپری شده باشد باز نكنيم چون پف كيک می خوابد.

۷- يک كيک وقتی كاملا پخته می باشد كه به اندازه ی كافی پف كرده باشد و روی آن طلايی شده باشد و كيک تا حدودی از دور قالب دوری گرفته باشد.

دلایلی که کیک به اندازه کافی پف نکرده می باشد:

 اندازه گیری مایعات به تمرکزفکر انجام نشده می باشد. (مقدار مایعات مورد استفاده کم یا زیاد شده می باشد)

 میزان مخلوط کردن مواد کم یا خیلی بیشتر از معمول بوده می باشد.

 دمای فر بینهایت کم یا بینهایت زیاد بوده می باشد.

 هنگام مخلوط کردن مواد ترتیب افزودن آنها رعایت نشده می باشد.

 کره یا تخم مرغ مورد استفاده خیلی خنک بوده می باشد.

 بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده می باشد.

 میزان روغن مورد استفاده بینهایت زیاد بوده می باشد.

 اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده می باشد.

 قبل از اینکه مخلوط کیک آماده در فر قرار بگیرد دوری زمانی زیادی داده شده می باشد.

 

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …