طرز تهیه خورش چغرتمه شمال ایران

خورش چغرتمه شمالی, دستور تهیه خورش چغرتمه, طرز تهیه خورشت چغرتمه گیلانی

طرز تهیه خورش چغارتمه گیلانی خوشمزه با مرغ

خورش چغارتمه شمالی یکی از غذاهای سنتی شمالی است که با مرغ و تخم مرغ تهیه می شود و طعمی لذیذ و متفاوت دارد. خورش چغارتمه که بیشتر در رشت و گیلان درست می شود چیست. در ترکیب این خورش علاوه بر مرغ، پیاز و تخم مرغ نیز اضافه می شود. اگر مقدار پیاز مصرفی در خورش زیاد شود به خورش پیاز چغرتمه معروف است. خورش چغارتمه شمالی به دلیل استفاده زیاد از پیاز طعم شیرینی دارد و با برنج سرو می شود. خورش چغارتمه گیلان مواد لازم برای خورش چغارتمه گیلان مرغ متوسط ​​1 عدد تخم مرغ 4 عدد پیاز 2 عدد زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم پودر دارچین و چوب دارچین به میزان لازم آبلیمو یا پرتقال به میزان لازم آبلیمو یا پرتقال به میزان لازم طرز تهیه خورش چغارتمه گیلان برای تهیه خورش مرغ گیلانی، مرغ را تکه تکه کنید و با کمی آب، زردچوبه، نمک و فلفل و یک تکه چوب دارچین بپزید.پیازها را خرد کنید و وقتی رنگ آنها تغییر کرد زردچوبه و پودر دارچین را اضافه کنید و 15 دقیقه تفت دهید.تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و با چنگال مخلوط کنید تا یکدست شود و به پیاز داغ اضافه کنید و مخلوط کنید و صبر کنید تا تخم مرغ جا بیفتد. 2 قاشق غذاخوری زعفران آماده شده را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید. تخم مرغ ها را به همراه نمک و فلفل و آب پرتقال یا لیمو به خورش مرغ گیلانی اضافه کنید و در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا خورش جا بیفتد و هوا بسته شود. خورش پیاز چغارتمه مواد لازم برای خورش پیاز چغارتمه جوجه کوچک 1 کیلو پیاز بزرگ 6 عدد (معادل 500 گرم) + 1 حبه سیر 2 تخم مرغ 8 عدد رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری نمک به میزان لازم زردچوبه فلفل سیاه فلفل قرمز به میزان لازم طرز تهیه چغرتمه, غذای چغرتمه, خورشت چغرتمه طرز تهیه خورش پیاز چغورتمه

طرز تهیه خورش پیاز چغورتمه 6 عدد پیاز را روی رنده درشت رنده کنید. مرغ را خوب بشویید و شکم آن را خالی و تمیز کنید. مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز را با هم مخلوط کنید و بیرون و داخل شکم مرغ را با این ترکیب مزه دار کنید. 2 حبه سیر و 1 پیاز را داخل شکم مرغ بریزید.مرغ را در قابلمه متوسطی بریزید و داخل قابلمه را تا نیمه با آب جوش پر کنید و کمی نمک اضافه کنید و بجوشانید تا پخته شود.بعد از به جوش آمدن آب، حتما ته آن را بردارید. تخم مرغ ها را هم بزنید تا گلوله شوند و کنار بگذارید. پیازهای رنده شده را با روغن 7-8 دقیقه تفت دهید تا تغییر رنگ دهند و 2 قاشق چایخوری زردچوبه، 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه و 1 قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید و با پیاز مخلوط کنید تا یکدست شود، 2 تا 3 دقیقه و تخم مرغ ها را تفت دهید. مرغ را اضافه کرده و تخم مرغ را با پیاز مخلوط کنید. اگر روغن کم بود می توانید کمی روغن اضافه کنید تا پیاز نسوزد، 2 قاشق غذاخوری پاستا به قابلمه مرغ اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا 50 درصد مرغ پخته شود. مرغ را یک یا دو بار به جلو و عقب برگردانید تا کاملا طعم دار شود. تخم مرغ را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا خورش جا بیفتد و هوا بسته شود.خورش چغارتمه رشتی مجلسی مواد لازم برای خورش چغارتمه رشت مجلسی خورش ران مرغ یا سینه مرغ 2 عدد تخم مرغ 2 عدد پیاز 3 عدد دارچین 2 قاشق غذاخوری دانه گشنیز پودر شده 1 قاشق چایخوری آب لیموترش یا آب 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به میزان لازم و نمک به مقدار لازم برای تهیه خورش چغارتمه مجلسی مرغ ها را با زعفران و نمک و فلفل سیاه مزه دار کرده و نیم ساعت در یخچال می گذاریم تا استراحت کند و سپس هر دو طرف را در روغن سرخ می کنیم تا قهوه ای طلایی شود سپس کنار می گذاریم.پیازها را نگینی خرد کرده و با زردچوبه در همان تابه تفت می دهیم و مرغ را اضافه می کنیم. پودر تخم گشنیز، دارچین و 1 لیوان آب را اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا مغز مرغ پخته شود. تخم‌مرغ‌ها را با نمک، فلفل سیاه و زعفران مخلوط کرده و در تابه‌ای داغ بریزید و به آرامی هم بزنید تا سفت شود. تخم مرغ را به خورش اضافه کنید، آبلیمو یا آبغوره را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا خورش کاملا غلیظ شود. .

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربای به

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …