طرز تهیه نان یوخا

نان یوخا قزوین , رسپی نان یوخا , نان یوخا چیست طرز تهیه نان یوخا، نان محلی قزوین با ساج از گازینان.
یوخا نان بسیار مرغوب و یکی از قدیمی ترین نان های سنتی قزوین است که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. نان یوخا یکی از قدیمی ترین نان های سنتی ایرانی است که این نان سنتی قزوینی عمدتاً در شهر غلامان در شهرستان راز و جرگلان طبخ می شود.این نان مخصوص مردم غلامان ترک است. یوخا یک کلمه ترکی است که در زبان محلی به معنای لاغر است. روش پخت نان یوخا به عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. نان یوخا معمولاً سالی یک بار برای عید فطر پخته می شود. یوخا پس از تهیه خمیر 10 ساعت استراحت می دهند و سپس ورز می دهند و می پزند و خمیر نان را با وسیله ای چوبی به نام اخلو کاملاً رقیق می کنند و روی ساج می اندازند و ساج وسیله ای است فلزی است. . شبیه سپر جنگی که روی اجاق گذاشته می شود و پس از گرم شدن، خمیر را روی سطح محدب آن پهن می کنند و بعد از چند دقیقه نان پخته می شود، نان داغ را در سینی می گذارند و روی آن را با روغن گوسفندی مخلوط گوشت می پوشانند. زعفران دو جفت را یکی روی هم می گذارند و بسته بندی می کنند.نان یوخا دایره ای به قطر 30 سانتی متر و ضخامت 3-4 سانتی متر است و فقط برای عید سعید فطر طبخ می شود.نان های سنتی ایرانی , نان سنتی مردم قزوین , دستور تهیه نان یوخا نان یوخا سنتی قزوین

نان یوخا

مواد لازم برای نان یوخای قزوین 5 پیمانه شکر 3 پیمانه روغن جامد 3 قاشق غذاخوری آب به میزان لازم مایه خمیر به مقدار لازم خمیر نرمی بگیرید که نچسبد خمیر را در ظرفی که 3 برابر فضای بیشتری دارد قرار دهید. روی خمیر را بپوشانید و به مدت 10 ساعت در دمای محیط استراحت دهید. خمیر را کمی ورز دهید تا هوا گرفته شود سپس آن را به اندازه نارنگی برش دهید. سطح کار را با آرد بپاشید. خمیر را با وردنه پهن می کنیم تا کاملا نازک شود و سپس روی ساج یا تابه مقابلی که با گاز گرم کرده ایم می پزیم.نان یوخا نازک است و خیلی سریع می پزد.اگر حرارت ساج کم است. نان به بشقاب می چسبد. .

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربای به

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …