غذاهای سنتی تبریز

غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز غذاهای سنتی تبریز تبریز کلان شهری در منطقه آذربایجان ایران و مرکز استان آذربایجان شرقی است. این شهر به عنوان بزرگترین مرکز اقتصادی منطقه آذربایجان ایران و مرکز اداری، ارتباطی، تجاری، سیاسی، صنعتی، فرهنگی و نظامی این منطقه شناخته می شود. غذاهای سنتی تبریز: تبریز یکی از بادوام ترین ها بوده است. ایران، این شهر در زمان اتابکان پایتخت سیاسی ایران بوده است. ، خوارزمشاهان، ایلخانان، چوپانیان، جلایریان، قراقویونلوها، آققویونلوها، صفویان و تخت سلطنت ایران در دوره قاجاریه. قومیت مردم تبریز شامل 96.5 درصد ترک های ایرانی (آذری ها)، 2.9 درصد فارسی زبانان و 0.6 درصد سایر اقوام است. جاذبه های گردشگری تبریز تاریخ طولانی این شهر را به ما نشان می دهد. نه تنها جاذبه ها از تمدن این شهر حکایت می کنند، بلکه غذاهای سنتی مانند کوفته تبریزی، کرابیه، لوبیا سبز و … نیز از تمدن این شهر خبر می دهند. آنها همچنین نقش مهمی در نمایش فرهنگ این شهر دارند. تبریز شهر غذاهای لذیذ است، غذاهایی به قدری متنوع که هر سلیقه ای را راضی می کند.در اینجا تعدادی از غذاهای تبریزی را مشاهده می کنید: کوفته تبریزی، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز کوفته تبریزی از سبزیجات معطر مختلف استفاده می کند.انواع پیراشکی در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می شود و تفاوت آن با اکثر کوفته ها عمدتا در طرز تهیه و مواد به کار رفته در آن است. در کوفته تبریزی از انواع سبزیجات معطر استفاده می شود و به طور سنتی گوشت این کوفته را در هاون سنگی با دسته دسته چوبی می کوبند و سبزی و لپه به آن اضافه می کنند. مواد اصلی کوفته تبریزی گوشت و سبزی مخصوص است که گرد شده و در سس پخته می شود. معمولا یک تخم مرغ آب پز، زرشک و آلو را وسط کوفته می گذارند. (طرز تهیه کوفته تبریزی) کوکوی لوبیا سبز، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز کوکوی لوبیا سبز یکی از غذاهای سنتی تبریز است و کوکو یکی از غذاهای معروف آشپزی ایرانی است. ماده اصلی نارگیل تخم مرغ است و سبزیجات، پیاز، سیر، فلفل، قارچ، سیب زمینی و ادویه جات معمولا برای پخت این غذا استفاده می شود، اما نارگیل لوبیا سبز یکی از غذاهای سنتی تبریز است که عمدتا در مراسم افطار سرو می شود. . مواد اصلی این غذای خوشمزه گوشت چرخ کرده، پیاز، هویج، زعفران، لوبیا سبز و تخم مرغ است.(طرز تهیه لوبیا سبز نارگیل) خورش هویج، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز خورش هویج خورش هویج یکی از غذاهای پرطرفدار در بین تبریزی هاست.برای تهیه این خورش از مرغ یا گوشت با هویج، پیاز، پوره گوجه فرنگی و زعفران استفاده می شود و برای اینکه طعم شیرینی نداشته باشد از آبلیمو استفاده می کنند. (طرز تهیه خورش هویج) غذای سنتی تبریز اوماج آشی: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز آش اوماج تبریز آش اوماج یا اوماج آشی برای روزهای سرد زمستان به خصوص روزهای برفی عالی است. برای تهیه آش اوماج ابتدا باید اوماج را درست کنیم. اوماج توده های کوچکی به اندازه ماش یا عدس است و بعد پیاز و عدس و سبزی سبز و رب گوجه را اضافه می کنیم. (طرز تهیه آش اوماج) ترشی کلم: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز ترشی کلم را با سبزیجات و ترشی میل کنید، ترشی کلم یکی از غذاهای تبریز است. این سوپ که طعم غالب خود را از تره فرنگی می گیرد، با موادی مانند پیاز، گوشت، لیمو عمانی، زعفران، ذرت بلال، زردچوبه و نمک و فلفل درست می شود. سوپ یک غذای ساده اما دلچسب و محبوب است. این غذا بسیار مقوی است و برای کسانی که کمبود کلسیم دارند توصیه می شود. سوپ را با سبزیجات و غلات زنده کنید.قیقاناخ یا خاگینه، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز خاقین تبریزی، یکی دیگر از غذاهای سنتی تبریز که طعم بی نظیری دارد، قیقاناخ یا خاگینه تبریزی است.خاگینه برای همه ایرانیان نام آشناست، اما چیزی که خاگینه تبریزی را خاص می کند استفاده از گردو، هل و زعفران در آشپزی است. پخت این غذا بسیار آسان است و می توانید به سادگی آن را در خانه درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. (طرز تهیه خاگینه) آش ماست، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز آش ماست تبریز، آش ماست تبریز یا آش ماست تبریز یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است. این سوپ یکی از ساده ترین و مفیدترین سوپ ها در زمستان است. و چون در این سوپ از حبوبات حجیم استفاده نمی شود، غذای نسبتا سبکی به حساب می آید. زمان پخت این سوپ بسیار کمتر از سایر سوپ ها است. (طرز تهیه ماست آش) غذای سنتی تبریز دویماج: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز دویماج یک میان وعده عالی است. در بین غذاهای سنتی تبریز، غذاهای بسیار خوشمزه ای وجود دارد که طعم آنها با تنقلات امروزی برابری می کند. دویماج یکی از غذاهایی است که می تواند پیش غذا، صبحانه یا میان وعده باشد، مواد اصلی آن نان تبریز (یا نان لواش)، دوغ، پنیر تبریز، کره، آجیل و سبزی است.(طرز تهیه دویماج) غذای سنتی کباب بناب تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز کباب بناب تبریز این شهر به کباب لذیذ و لذیذش، کباب بناب معروف است.در سرتاسر ایران اکثر کباب ها را با برنج سرو می کنند اما در تبریز حتماً کباب بوناب را با نان می خورند. برای تهیه این کباب بسیار خاص از گوشت بره تازه، پیاز ریز خرد شده، نمک و فلفل استفاده می شود. تاریخچه طبخ این غذا قدمتی طولانی دارد و در زمان قاجار از غذاهای سلطنتی به شمار می رفت. این روش مخصوص پخت کباب که امروزه مرسوم است قبل از سال 1300 شمسی توسط مرحوم صمد سرآشپز باشی در بناب ابداع شد. ح- به عبارتی می توان مرحوم صمد باشی را پایه گذار غذاهای سنتی آش میوه کباب، غذای سنتی تبریز دانست: آش میوه تبریزی غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز آش میوه تبریزی یکی از معروف ترین آش میوه تبریزی در منطقه آذربایجان، سوپ است. از میوه ها این سوپ به دلیل اینکه حاوی انواع آجیل است به عنوان غذایی مناسب برای شستشوی دستگاه گوارش شناخته می شود. آب میوه به دو صورت پخته می شود. در یکی از دستورهای آشپزی او نیازی به سبزیجات نیست و در دستور دیگری سبزیجات موجود در سوپ نیز جزو مواد اولیه سوپ است. مغزهایی مانند زردآلو، آلو خورشتی و آلو یکی از مواد اصلی این سوپ هستند.(طرز تهیه آش میو) جغورباغور غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز جغورباغور یکی از غذاهای خوشمزه تبریزی است. استاجغور باغور و خورش گوشت گاو (یا جربز یا جیز بیز) از غذاهای خوشمزه تبریزی است که کمتر کسی می تواند آن را سرو کند.این غذا شبیه به واویشکا رشتی است و احتمالاً هر دوی آنها تحت تأثیر غذاهای روسی شکل گرفته اند. این غذای لذیذ از ترکیب جگر سفید چرخ کرده و روده گوسفند تهیه می شود و اگر می خواهید آن را در منزل تهیه کنید، ابتدا باید سر گوسفندی را ببرید و به فرد دستور دهید روده سفید گوسفند را برنزه کند. شما. این مواد در پیاز سرخ شده و جگر، ادویه و گوجه فرنگی خرد شده به آن اضافه می شود. این غذا بسیار مقوی، خوشمزه و البته کمیاب است. طرز تهیه جغورباغور (یپره دلماسی) غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز دلمه برگ مو تبریز یکی از تنقلات سنتی و اصیل تبریزی است. برای تهیه این دلمه از بلغور، برنج، جگر ماهی، روغن حیوانی (ساری یاغ)، پیاز سرخ شده و دلمه سبزی (واش، مرزه، تره فرنگی) استفاده می شود. دولمه یک کلمه عمومی ترکی است و از کلمه ترکی “دلمخ” به معنای پر کردن گرفته شده است. در منطقه تبریز علاوه بر برگ انگور، دلمه با فلفل، کدو و گوجه فرنگی نیز تهیه می شود.جمهوری آذربایجان در سال 2017 دولمه را در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت کرد.(طرز تهیه دولما برگ مو) سوپ گوجه تبریز، غذای سنتی: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز سوپ گوجه تبریز، این سوپ خوشمزه و خوش رنگ است، بنابراین می تواند اشتهای شما را باز کند. مواد لازم برای تهیه این سوپ سبزیجات (تره فرنگی و جعفری)، حبوبات (لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی)، پیاز تند، بلغور، برنج و گوجه فرنگی است. همانطور که از نام این سوپ مشخص است برای پخت آن باید از گوجه فرنگی زیادی استفاده کرد، از طرفی طعم ترش آن آب است! (طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی) آش کلم یا سوپ کلم ماه غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز سوپ کلم ماه تبریز سوپ کلم ماه یکی از آن سوپ هایی است که در تبریز خاص است و در هیچ شهر دیگری نمی توانید آن را پیدا کنید. این سوپ با کلم مهتابی، پیاز، خوشه، بلغور، برنج، تره فرنگی، جعفری، سبزی دیگری به نام کروز، گوجه فرنگی، پوره گوجه فرنگی و فلفل تهیه می شود و برای تزیین نعنای خشک به آن اضافه می شود. اما برخی از بزرگان تبریز در کلم قمری کشک هم می گذارند.(طرز تهیه سوپ کلم ماه) کورما شورباسی، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز کورما شورباسی نوعی آبگوشت است در زمان های قدیم یخچال وجود نداشت و مردم روش های جالبی برای نگهداری مواد اولیه خود داشتند.این شکل ها طعم غذا را فوق العاده خوشمزه می کرد. قورماشورباسی که نوعی آبگوشت است به دلیل پخته شدن گوشت به این نام معروف است. ترکیبی از موادی مانند گوشت بره کباب، پیاز، دنبه و چربی بره، تخم مرغ، سیب زمینی، فلفل قرمز، ذرت بلال، زعفران، نمک، پوره گوجه فرنگی و ادویه های محلی برای پخت این غذا استفاده می شود. در برخی موارد از سبزی محلی به نام کلاش نیز در این غذا استفاده می شود آش عدس تبریز، یک غذای سنتی تبریزی: آش عدس تبریز غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز، این آش بسیار غنی است که از حبوباتی مانند عدس، بلغور، برنج و … تهیه می شود. ارائه شده است. در پخت این سوپ حبوباتی که از قبل خیس شده اند پخته می شوند، بله باید با حرارت ملایم پخته شوند تا برنج له نشود. در انتها گوجه فرنگی رنده شده و تره فرنگی خرد شده به غذای سنتی تبریز قرانی یاریچ اضافه می شود: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز بادمجان شکم پر تبریز قرانی یاریچ در زبان تبریزی به معنای بادمجان شکم پر است. این غذا یکی از غذاهای محبوب مردم تبریز است. مواد اولیه این غذا شامل بادمجان، سیر، گوشت چرخ کرده، جعفری، پوره گوجه فرنگی و ادویه مخصوص است.یاریچ قرنی معمولا با نان، ماست، سبزی یا ترشی سرو می شودآش گشواره، غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز آش گشواره تبریز آش قوشوراه یکی دیگر از غذاهای سنتی و بومی آذربایجان است که به دلیل وجود پیراشکی (این کوفته ها شباهت زیادی به خمیر پیراشکی دارد) به این نام معروف شده است. غذایی بسیار پرطرفدار و مقوی که با وجود زمان طولانی پخت، طرفداران زیادی پیدا کرده است. این غذای بومی و سنتی در شهر تبریز بیش از سایر نقاط این استان تهیه و مصرف می شود. زنان و مادران آذربایجانی با ذوق از موادی مانند رب گوجه، کره، آب، نخود، جعفری، گشنیز، نعناع، ​​سرکه، پیاز، تخم مرغ، نمک، آرد، گوشت چرخ کرده، زردچوبه و فلفل برای تهیه و طبخ سوپ گوشواره استفاده می کنند. (طرز تهیه آش گشواره) شیر پلو یا سوت پلو غذای سنتی تبریز: غذای تبریزی, غذاهای محلی تبریز شیر پلو تبریزی شیر پلو تبریزی یکی از غذاهای محلی تبریز است که بسیار لذیذ و خوش طعم است شیر ​​پلو یکی از چندین غذای سنتی و محلی اهالی است. تبریز که ماده اصلی تهیه آن فیله مرغ است. مردم تبریز به این پلو دوده پلو می گویند و ایرانی ها به آن شیر پلو می گویند.شیر پیلو یک نوع پلو خوشمزه آذری است که به جای استفاده از آب برای پخت برنج، شیر به شیر اضافه می شود که طعم غذا را کاملا تحت تاثیر قرار می دهد.

مطلب پیشنهادی

میراثی از فرهنگ یوروک ترکیه

جشنواره کشتی شتر چیست؟معرفی جشنواره سنتی به نام “کشتی شتر” در غرب ترکیه جشنواره کشتی …