انواع بازار مالی

فلسفه ایجاد بازار مالی, بازارهای مالی و سرمایه, بورس و بازارهای مالی

بازار مالی چیست؟

بازار سرمایه یا بازار مالی چیست و انواع بازارهای مالی

به بیانی آسان تر باید خدمت تان عرض کنیم که خرید و فروش شمار زیادی از ابزارهای مالی حاوی سهام، اوراق قرضه، ارزها و همچنین مشتقات مربوط به آن ها، کاری می باشد که عموما در 1 بازار مالی انجام می شود

بازار مالی چیست؟

بازار مالی را Monetary markets نیز می نامند. این بازر سریال ی وسیعی از انواع بازارها را دربر می گیرد که در تمامی این مارکت ها، اوراق بهادار خرید و فروش می شود. بازار تبادل سهام، بازارهای اوراق قرضه، بازار فارکس (Foreign exchange Market – FX) و بازارهای مشتقات (Spinoff Markets) و دیگر انواع بازارها، از انواع بازارهایی هستند که در زمره ی بازار مالی قرار می گیرند.

اقتصاد حیاتی برای عملکرد درست و جذب سرمایه مورد نیازشان به بازار مالی نیاز دارند. بازار مالی بستری را برای خریداران و فروشندگان فراهم می کند تا در این بستر بتوانند به تبادل ی کالا و خرید و فروش بپردازند. بازار مالی با ارائه ی اوراق بهادار، برای کسب و کارهایی که نیازمند پول هستند ، سرمایه فراهم می ‌کند و هم رده با این تلاش خود، برای افرادی که پول زیادی را در این بازارها سرمایه می کنند، نیز در نظر می گیرند.

به بیانی آسان تر باید خدمت تان عرض کنیم که خرید و فروش شمار زیادی از ابزارهای مالی حاوی سهام، اوراق قرضه، ارزها و همچنین مشتقات مربوط به آن ها، کاری می باشد که عموما در 1 بازار مالی انجام می شود. به عنوان مانند، بورس را می توانیم یکی از ملموس ترین مانند ها برای نشان دادن بازارهای مالی به شما در نظر بگیریم.

با اندیشه بورس و شرایط معامله در آن متوجه خواهید شد که بازارهای مالی برای اینکه بتوانند در بستری امن به تلاش بپردازند نیاز دارند تا ارزش‌ ها و اطلاعات مورد نیاز تمامی‌ کاربران بازار به ‌طور کامل و بدون دست‌ کاری به دست آن ‌ها برسد.

نکته ی جالب درباره ی بازار مالی این می باشد که این بازارها خودشان از انواع مختلفی تشکیل می شوند که هر کدام از این موارد، ویژگی های خاص خودشان را دارند. در ادامه به شرح هر کدام از این انواع خواهیم پرداخت :

انواع بازار مالی

بازار مستقیم (Over – the – counter Markets, OTC)

در این مدل بازارها تمامی‌ مبادلات به شکل الکترونیکی انجام می ‌شوند و هیچ‌گ ونه مرکز فیزیکی برای این مبادلات تشریح نمی شود. به همین دلیل به این بازارها، بازارهای غیر متمرکز نیز گفته می شود. در بازارهای مستقیم، هیچ شخص سومی با نام کارگزار آشکار نمی شود و 2 جهت معامله به صورت مستقیم با یکدیگر ارتباط خواهند گرفت.

سهام هایی که در بازار مستقیم عرضه می شوند و تبادل می شوند عموما سهام هایی هستند که به صورت عمومی ‌در بازار بورس نیویورک NYSE)، نزدک (NASDAQ) و یا بازار بورس آمریکا (American Inventory Alternate – ISE) به نمایش گذاشته نشده ‌اند.

در بازار مستقیم شرکت هایی تبادل می شوند که زیاد کوچک تر از شرکت هایی هستند که در بازارهای مالی اصلی تبادل می گردند. از این رو، بازارهای فرابورس نیازمند قوانین نظارت کمتری بوده که در عملکرد هزینه استفاده از آن ‌ها نیز به مراتب کمتر خواهد شد.

بازارهای اوراق قرضه (Bond Markets)

اوراق قرضه نوعی اوراق بهادار هستند که به صورت وام در اختیار 1 شخص قرار میگیرند تا با استفاده از آن شخص بتواند کارهای مالی خود را انجام دهد. در ازای پرداخت این اوراق بهادار به وام گیرنده، طبیعتا 1 سری شروط بین وام دهنده و وام گیرنده لیست می شوند که طی این شروط، 1 درصد معینی به عنوان سود پول وام دهنده، تشریح می شود.

شرکت ‌ها و همچنین شهرداری ‌ها (Municipalities)، دولت ‌های محلی ایالتی (States) و دولت‌ های مرکزی (Sovereign Governments) با هدف تأمین مالی پروژه ‌ها و عملیات‌ ها، اوراق قرضه را منتشر می کنند. خیلی ها، بازارهای اوراق قرضه را با عنوان بازارهای بر پایه بدهی (Debt markets (Credit score markets و یا بازارهای درآمد تغییرناپذیر (Fastened – revenue markets) می شناسند.

بیشتر بخوانید:  آب قلیایی چیست و چگونه میتوان آب قلیایی را در خانه درست کرد؟

اوراق بهادار یا همان اوراق قرضه عموما حاوی اوراق و لوایح می شوند که این موارد باید از جانب خزانه‌داری ‌ایالات متحده آمریکا (Notes and payments issued by the USA Treasury) صادر شوند. در نهایت هم این اوراق در بازارهای اوراق قرضه به فروش می رسند.

بازار سرمایه, وظایف بازارهای مالی, تفاوت بازار مالی و سرمایه

همه چیز درباره ی بازار مالی

بازارهای پولی (Cash Markets)

در بازارهای پولی عموما به تبادل ی کالاهایی می پردازند که دارای زمان انقضای کم، سود از پیش معین‌کردن شده و امنیت بالا بالا باشند. در واقع در بازار پولی، هدف این می باشد که 2 جهت خیلی زود بتوانند به نقدینگی ناشی از فروش محصول دست پیدا کنند.

بازارهای پولی در سطح عمومی ‌و عمده ‌فروشی، حاوی حجم‌ معاملاتی بالایی بین مؤسسات و معامله ‌گران می شوند. اما در سطح خرده ‌فروشی این طور نیست و ‌ این بازارها حاوی صندوق ‌های سرمایه ‌گذاری مشترکی (Mutual Funds) می شوند که توسط سرمایه‌گذاران منفرد و حساب ‌های باز شده در‌ این بازارها توسط مشتریان بانکی خریداری شده اند.

در کل، سرمایه گذاری در بازارهای پولی عموما برای خرید گواهی ‌های سپرده کوتاه ‌مدت (Certificates of deposit – CD’s) و یا خرید اوراق منتشر شده توسط شهرداری ‌ها و یا اوراق منتشر شده توسط خزانه‌ داری و غیره انجام می شود.

بازارهای مشتقات (Derivatives Market)

بها قراردادی که بین 2 یا چند جهت معامله جمله می‌ شوند در بازارهای مشتقات جمله می شوند، بر پایه ی 1 دارایی مالی پایه (مشابه 1 اوراق قرضه) و یا 1 دارایی خاص (مشابه 1 شاخص) معین‌کردن می ‌شود. 1 قرارداد مشتقات به ‌صورت تکی،  قراردادی بی ‌بها محسوب می شود.

در بازارهای مشتقات سهام ‌ها به‌ صورت مستقیم تبادل نمی ‌شوند و عموما به ‌صورت قراردادهای آتی و یا قراردادهای داوطلبانه، معامله، خرید یا فروش و یا به صورت انواع دیگری از محصولات مالی (Monetary Merchandise) تبادل می ‌گردند.

بها اوراق مشتقات به عنوان 1 اوراق بهادار ثانویه، از ابزارهای مالی مشابه اوراق قرضه (Bonds)، کالاها (Commodities)، ارزها (Currencies)، نرخ‌های بهره (Rates of interest)، شاخص‌های بازار (Market indexes) و همچنین سهام (Shares) دریافت می شود.

بیشتر بخوانید:  یخچال‌های طبیعی آفریقا تا ۲۰۴۰ از بین می‌روند

بازار فارکس

بازار فارکس (Overseas trade market, FOREX, FX) 1 بازار مالی تشریح می شود. افراد در این بازار می توانند به خرید، فروش، تبادل و معامله‌ گری بر روی ارزها مشغول شوند. در بازار فارکس، پول به ‌عنوان نقد ‌پذیر‌ترین نوع تمامی دارایی ‌ها شناخته می‌شود. و اصلا به همین دلیل می باشد که بازار فارکس نقدینه ‌ترین بازار در کل دنیا می شناسند.

فارکس نیز مشابه بازارهای مستقیم، نوعی بازار غیر متمرکز می باشد و برای تبادل، به هیچ کارگزار و نفر سومی، نیاز نیست چرا که تمامی معاملات در این بازار از راه شبکه ‌ای بین ‌المللی  از کامپیوترها و کارگزاری ‌ها در سراسر جهان انجام می شود.

شرکت ‌های تجاری (Business Firms)، بانک ‌های مرکزی (Central Banks)، شرکت ‌های مدیریت سرمایه‌ گذاری (Funding administration companies)، صندوق ‌های سرمایه‌ گذاری (Hedge funds)، کارگزاری ‌های خرد فارکس (Retail foreign exchange brokers) و همچنین سرمایه‌ گذاران مختلف دیگر، در کنار یکدیگر، بازار فارکس را تشکیل می دهند.

 بورس و بازارهای مالی, بازارهای مالی بین المللی, بازارهای مالی جهان

تشریح بازار مالی

سخن آخر و جمع بندی

با توجه به اینکه الان با انواع بازار مالی، ویژگی ها و فاکتورهای مختلف آن آشنا شدید، الان لازم می باشد بدانید که به‌ طور گسترده به هر نوع بازاری که در آن عملیات مبادلات اوراق قرضه انجام می‌ گیرند، بازارهای مالی گفته می ‌شود.

این بازارها برای عملیات روان ‌تر و همچنین تأمین سرمایه اجتماع زیاد مهم هستند و تمامی‌ انواع اوراق قرضه را معامله می نمایند. در نهایت شما با شناخت انواع بازار مالی مشابه بازار فارکس، بازار پولی، بازار سهام و بازار اوراق قرضه، می توانید با توجه به شرایط و بودجه و زمینه ی تلاش خودتان، تصمیم بگیرید که می توانید در کدام زمینه تلاش نمایید.

منبع: خوی وب و بیتوته

مطلب پیشنهادی

انرژی خورشیدی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

انرژی خورشیدی یکی از پاک ترین و تجدیدپذیرترین منابع انرژی در جهان است. همه چیز …