برای رفع تلخی غذا چکار باید کرد؟

رفع تلخی غذا ,برطرف کردن تلخی غذا,شیوه گرفتن تلخی غذا

چگونه تلخی غذا را بگیریم؟

احتمالا برای شما هم پیش آمده میباشد که خورشت یا غذایی که درست کرده اید دارای مزه کمی از تلخی شده باشد. در این مقاله به توضیح دلیل آن و اینکه چگونه تلخی غذا را از بین ببریم خواهیم پرداخت. مزه تلخ دائما در غذاهای پخته شده احساس نمی شود و بعض وقتها غذاهای خام مثل انواع میوه و سبزی نیز دارای مزه تلخی می باشند که با چند ترفند آسان می توان آن را کم کرد.

شیوه گرفتن تلخی غذا بسته به دلیل به وجود آمدن آن

رفع کردن تلخی غذا در تاثیر لیمو عمانی

یکی از مهمترین دلیل تلخی خورش‌ها وجود لیمو عمانی میباشد. در این صورت برای رفع کردن تلخی غذا شیوه های زیر را امتحان کنید:

افزایش کردن لیمو عمانی در آخر پخت: لیمو را در آخر پخت غذا و در نیم ساعت پایانی به غذا افزایش کنید، زیرا پخت طولانی مدت لیمو عمانی با غذا در بیشتر وقت ها سبب تلخ شدن مزه غذا می‌شود.

خیس کردن لیمو عمانی: پیش از ریختن لیمو عمانی در غذا چند ساعت آن را در آب ولرم خیس کنید.

سوا کردن هسته لیمو عمانی: لیمو عمانی را در هاون کوبیده و هسته‌های آن را بیرون بیاورید و آنگاه به غذا افزایش کنید.

توجه کنید که چنانچه به اندیشه رفع کردن تلخی آبگوشت هستید، به احتمال زیاد لیموعمانی دلیل آن میباشد و بهتر میباشد با همین شیوه، تلخی را رفع کنید.

رفع تلخی غذا ,برطرف کردن تلخی غذا,چگونه تلخی غذا را برطرف کنیم

رفع کردن تلخی غذا

رفع کردن تلخی خورش قیمه

تا اینجای کار دنبال این بودیم که کاری کنیم که غذای ما تلخ نشود ولی در ادامه به این مسئله خواهیم پرداخت که چنانچه خورش قیمه ما تلخ شد با چه شیوه ای تلخی آنرا کم کنیم و یا کاملا از بین ببریم ، در ادامه با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با خواص و زیان های سبوس

استفاده از سیب زمینی

چنانچه متوجه شدید خورش شما طعم تلخی می دهد خیلی زود یک سیب زمینی درشت پوست بگیرید آنگاه داخل خورش بیندازید. بعد از اینکه خورش آماده گردید سیب زمینی را از خورش خارج کنید و دور بیندازید. چنانچه تلخی خورش شما خیلی زیاد نباشد با این شیوه می توانید مشکل را رفع کنید.

استفاده از زعفران و شکر

چنانچه متوجه شدید خورش قیمه شما خیلی تلخ شده میباشد و امکان گرفتن تلخی آن با سیب زمینی وجود ندارد، قدری زعفران را بسابید و با قدری آب جوش دم کنید، آنگاه به نسبت زعفران کمی شکر افزایش کنید و خوب مخلوط کنید تا شکر قدری حل شود آنگاه مخلوط زعفران و شکر را به قابلمه خورش افزایش کنید ، این روش به جز اینکه تا مقدار زیادی تلخی خورش قیمه را می گیرد، سبب می شود خورش شما عطر زعفران بیشتری هم بگیرد.

گرفتن تلخی فسنجون

برای گرفتن تلخی گردو در فسنجان می‌توانید به آن یک رقم سیب قرمز شیرین افزایش کنید. سیب قرمز بهترین مورد برای گرفتن تلخی فسنجان میباشد اما چنانچه نداشتید می‌توانید از هویج و کدو هم استفاده کنید.

رفع تلخی غذا ,برطرف کردن تلخی غذا,روش های رفع تلخی غذا

روش های رفع تلخی غذا

زودترین و آسانترین شیوه ها برای رفع کردن تلخی قورمه سبزی

سبزی خورشت قورمه سبزی حاوی تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و نعناع میباشد که چنانچه مقدار شنبلیله یا میزان سرخ کردن سبزی زیاد شود، مزه خورشت تلخی می‌ شود. همینطور استفاده نامناسب از لیمو عمانی هم امکان دارد از علل تلخ شدن قورمه سبزی باشد.

چنانچه اندیشه می‌کنید لیمو عمانی سبب تلخ شدن خورشت شده، آن را بیرون آورده و قدری آبلیمو تازه داخل خورشت بریزید. یادتان باشد که آبلیمو قطعا تازه و مرغوب باشد.

بیشتر بخوانید:  نکات پخت پیتزا در خانه

قدری اسفناج و گشنیز نیز می توانید به خورشت‌تان افزایش کنید. از آنجایی که گشنیز شیرین میباشد، افزودن آن سبب کاهش تلخی خورشت قورمه سبزی می‌شود.

چنانچه فرض می‌زنید تلخی خورشت به علت لیمو عمانی میباشد، قدری آبغوره به آن افزایش کنید.

گرفتن تلخی بادمجان

برای گرفتن تلخی بادمجان ابتدا از بادمجان‌های قلمی و بدون تخم یا دارای تخم ریز استفاده کنید. همینطور می‌توانید پیش از سرخ کردن بادمجان به آن‌ها قدری نمک زده و چند ساعت در خورشید بگذارید. افزایش کردن نمک به علت اینکه سبب افزایش فشار اسمزی در خارج سلول‌های بادمجان می‌شود، آلکالوئید‌ها یا در اصلاح عامیان زهرابه بادمجان را که عامل تخلی میباشد، به سوی بیرون می‌کشاند.

رفع تلخی غذا ,برطرف کردن تلخی غذا,چگونه تلخی غذا را بگیریم

چگونه تلخی غذا را بگیریم

وقتی دلیل تلخی غذا سوختن پیاز باشد

سرخ کردن بیش از حد پیاز و سوختگی سطحی آن در بیشتر موارد از مهم‌ترین دلیل های تلخی غذاست. برای گرفتن تلخی پیاز داغ می‌توانید از روش های زیر کمک بگیرید:

افزودن آبلیمو: یکی از آسانترین و بهترین شیوه های گرفتن تلخی غذا افزودن آبلیموی تازه به آن میباشد. کلا استفاده از مواد اسیدی به رفع کردن تلخی غذا کمک بسیاری می‌کند، شما می‌توانید بر حسب ذائقه خود به جای آبلیمو از آبغوره یا آب نارنج هم برای گرفتن تلخی گوشت و خورش استفاده کنید.

افزایش کردن رب: یک قاشق رب هم در خیلی وقتها می‌تواند تلخی غذا را کمتر کند.

افزایش کردن نمک: افزودن نمک هم به گرفتن تلخی آبگوشت و خورش‌ها کمک می‌کند، تنها باید مواظب باشید که غذایتان شور نشود.

رفع تلخی غذا ,برطرف کردن تلخی غذا,روش‌های کاربردی گرفتن تلخی غذا

تلخی غذا را چگونه از بین ببریم

اگر علت تلخی، کیفیت بد و مقدار زیاد زردچوبه باشد

هنگامی که دلیل تلخی غذا کیفیت زردچوبه یا استفاده بیش از حد از این ادویه پرخاصیت در پخت غذا باشد، می‌توانید برای رفع کردن تلخی غذا را به شیوه های زیر امتحان کنید:

بیشتر بخوانید:  آشنایی با انواع ماسوره های قیف

چشیدن زردچوبه پیش از پخت: قطعا از کیفیت زردچوبه مصرفی‌تان مطمئن شوید، متاسفانه خیلی اشخاص سودجو اقدام به تولید زردچوبه‌های ساختگی که در آن‌ها نان خشک کپک زده، ماسه ریز و رنگ‌های شیمیایی میباشد، کرده اند، پس پیش از استفاده از کیفیت ادویه‌های خود اعتماد پیدا کنید.

رقیق کردن غذا: با افزودن قدری آب جوش به خورش می‌توانید تا مقدار زیادی تلخی به وجود آمده از زردچوبه را کم کنید.

افزودن قدری مواد اولیه به غذا: یکی دیگر از شیوه های گرفتن تلخی غذا افزودن مقداری مواد اولیه مثل پیاز، سیب زمینی، هویج و گوجه بر حسب نوع غذا به آن میباشد.

افزودن جوش شیرین: افزودن قدری جوش شیرین در حد یک چهارم قاشق چایخوری به غذا می‌تواند در گرفتن تلخی آن تاثیر گذار باشد.

چگونه تلخی آبلیمو را بگیریم

تلخی آبلیمو  بیشتر به دلیل له شدن هسته آن زمانه آب گیری میباشد. ولی چون گرفتن آبلیمو به وسیله دستگاه انجام می شود داخل شدن هسته لیمو به داخل آبلیمو احتمالش زیاد میباشد.

برای رفع کردن تلخی آبلیمو از هویج  استفاده می کنند. برای این کار به ازای هر 10 کیلو لیمو 2 رقم هویج میانه پوست کنده داخل آبلیمو می ریزند. بعد از مدتی هویج تلخی لیمو را به خود گرفته و می توان هویج را بیرون آورد.

 

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …