خواص کباب برگ

فواید کباب برگ, خواص درمانی کباب برگ

از خواص کباب برگ می توانید به آهن بسیار آن اشاره کنید

یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی کباب میباشد و کمتر پیش می آید کسی آن را دوست نداشته باشد. اما این خوراک محبوب و معروف که تماما گوشت خالص میباشد در کنار خواصی که دارد معایبی هم دارد و نباید در خوردن آن زیاده روی کرد.

برای تهیه ی کباب برگ از گوشت های متفاوتی استفاده می شود از جمله گوشت بره، گوشت شتر و گوشت شترمرغ که هر کدام خاصیت های بی نظیری دارند.

گوشت های قرمز و سفید یکی از مواد غذایی مفید برای بدن هستند و ریزمغذی هایی مشابه آهن، فسفر، منیزیم و روی را به بدن می رسانند.

رنگ گوشت قرمز به دلیل میوگلوبین موجود در آن میباشد و هر چه رنگدانه های میوگلوبین گوشت بیشتر باشد رنگ گوشت نیز قرمزتر میباشد و در صورت نبود این ماده گوشت سفیدتر به نظر می رسد.

کباب کردن گوشت قرمز مواد مغذی آن را حفظ می کند.

گوشت قرمز مشابه گوشت شتر، گوساله و گوسفند، پروتئین٬ میوگلوبین و کلسترول بیشتری نیز دارند.

سرخ کردن، کبابی کردن، آب پز کردن و داخل فر قرار دادن روش های متفاوتی برای پخت و مصرف گوشت قرمز میباشد که بهترین نوع آن کباب کردن آن میباشد که بیشتر مواد مغذی آن حفظ می شود.

خواص کباب برگ,آشنایی با خواص کباب برگ

کباب برگ سیستم ایمنی بدن را بالا می برد

ایمنی بالای غذایی و هضم آسوده تر کباب برگ

مواد مغذی در کباب های ایرانی از جمله کوبیده، برگ، جوجه کباب در درجات مختلف حفظ می شود اگر گوشت قرمز به شکل کباب برگ تهیه شود آسوده‌تر و بهتر مصرف می‌شود، هضم آن آسوده‌تر میباشد، کیفیت آن بهتر حفظ می‌شود و ایمنی غذایی بالاتری نیز دارد.

ایمنی بالاتر کباب برگ نسبت به کباب کوبیده

در مقایسه گوشت قرمز در کباب کوبیده با برگ باید گفت که در کباب برگ بافت گوشت و مواد داخل آن بهتر باقی می ماند اما در روند تهیه کباب کوبیده به دلیل افزایش کردن مواد دیگر و مداخله دست در تولید آن ایمنی کمتری دارد.

اگر کباب کوبیده در رستوران ها به روش درست تهیه نشود منبع آلودگی های مختلفی میباشد که به غذا هم منتقل می شود.

در ضمن باید گفت که کباب برگ باید به خوبی پخته شود از آنجا که همیشه احتمال دارد انواع میکروارگانیسم ها، انگل ها و عوامل بیماری زا از جمله میکروب سالمونلا در گوشت وجود داشته باشد، قطعا باید مغزپخت شود تا پایان عوامل بیماری زای آن از بین برود، در غیر این صورت به شخص منتقل شده و سبب بیماری می شود. البته برای از بین بردن انگل یا میکروارگانیسم های موجود در گوشت نباید آن را در حرارت بالا و آتش سریع پخت، زیرا اصولا هر نوع پخت‌وپزی در درجه حرارت بالا، موادی سرطان زا با عنوان «آمین‌های هتروسیکلیک» را تولید می کند.

بیشتر بخوانید:  خواص و نحوه مصرف کاهوی رادیکیو

بنابراین آن را روی حرارت پایین با آتش کم بپزید، اگر آن را زیاد روی شعله ی گاز قرار بدهید و بپزید کباب خشک می شود در حدی که گوشت کباب مغز پخت شود کفایت می کند. تا کباب شما پرآب باشد.

از گوشت ران شتر می توان به برای تهیه ی کباب استفاده کنید، همانطور که در بالا به آن اشاره شد با کباب کردن گوشت مواد مغذی آن در آن ها از بین نمی رود. بنابراین کباب برگ با گوشت شتر دارای خواص همان گوشت شتر می باشد.

خواص گوشت گوسفند, بهترین نوع کباب

کباب برگ منبع زیاد خوبی از پروتئین میباشد

خواص کباب برگ با گوشت بره :

گوشت بره منبع زیاد خوبی از پروتئین میباشد.

گوشت بره مقدار زیادی آهن دارد و سطح هموگلوبین خون شما را بالا نگه می دارد. به ساخت گلبول های قرمز خون کمک می کند. آهن موجود در بره زیاد آسوده جذب بدن می‌شود.

مقدار زیاد روی موجود در گوشت به تقویت سیستم امینی جنین شما در زمان حاملگی کمک می کند.

گوشت بره منبعی غنی از ویتامین ‌B12 میباشد که به سلامت سیستم عصبانی کمک می کند و به تشکیل گلبول های قرمز خون یاری می رساند و از کم خونی پیشگیری می کند.

تفاوت کباب برگ با کباب کوبیده,فایده های درمانی کباب

مصرف کباب برگ سبب کاهش خستگی می شود

ویتامین های موجود در کباب برگ

کباب برگ سرشار از انواع ویتامین های C ، D ، گروه ویتامین های B مشابه B۱ ، B۲ ، B۶ ، B۱۲ ، پروتئین، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم، سدیم، پتاسیم، سلنیوم و اسید چرب امگا ۳ میباشد.

کباب برگ به دلیل داشتن پروتئین بالا برای ورزشکاران زیاد مفید میباشد و نقش بازي كردن موثری در عضله سازی دارد؛ مصرف کباب برگ سبب کاهش خستگی ناشی از کارهای روزانه می شود.

کلسیم و فسفر موجود در این کباب نقش بازي كردن موثری در حفظ سلامتی و تقویت استخوان ها دارند و از گرفتار شدن به پوکی استخوان پیشگیری می کنند.

ویتامین B۱ موجود در کباب برگ سبب تقویت پوست می شود و از پوسته پوسته شدن و خشکی پوست پیشگیری می کند.

سلنیوم موجود در این کباب علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن سبب سلامتی پوست و سایر اندام ها هم می شود.

ویتامین B۲ موجود در کباب برگ نقش بازي كردن موثری در حفظ سلامتی و تقویت اعصاب دارد و برای سیستم بینایی و ایمنی بدن نیز مفید میباشد؛ کباب برگ به دلیل داشتن ویتامین B۱۲ به سیستم عصبانی بدن و تشکیل گلبول های قرمز کمک زیادی می کند و در خون سازی بدن نقش بازي كردن به سزایی دارد.

بیشتر بخوانید:  خواص اسفناج

کباب برگ برای افرادی که گرفتار کاهش وزن هستند زیاد مفید میباشد؛ مصرف متعادل این کباب به علت داشتن آهن زیاد برای زنان باردار به خصوص در 3 ماهه اول حاملگی زیاد مفید میباشد؛ کباب برگ به علت داشتن امگا ۳ و ویتامین B۱۲ نقش بازي كردن موثری در رفع استرس و افسردگی دارد و آسایش ذهنی را به خصوص در کودکان اوتیسم بوجود می آورد.

کباب برگ اثر چشمگیری در رفع بی‌حالی بنیه بدن و کم خونی دارد.

گوشت های دودی و گریل شده ممکن میباشد مشکلاتی را برای رشد جنین بوجود بیاورند. طبق تحقیقی که انجام شده میباشد، مصرف گوشت کبابی، که معمولا به معنای گوشتی میباشد که روی ذغال کباب شده، ممکن میباشد مشکلاتی را برای رشد جنین ایجاد کند.

محققان 1 مدرسه پزشکی در لهستان 432 مادر باردار را در طول دوران حاملگی تحت نظر گرفتند و با آن ها درباره رژیم غذایی، زمینه پزشکی و تولید مثل و مخصوصا میزان مصرف گوشت های کبابی، بریانی یا دودی در هر دوران 3 ماهه گفت‌وگو کردند.

آن ها دریافتند، مادرانی که در 3 ماهه سوم حاملگی گوشت کباب شده مصرف کرده اند، نوزادانی بدنیا آورده اند که به صورت تقریبی حدود 170 گرم از وزن مناسب که 3/5 کیلوگرم میباشد سبک تر هستند. علاوه بر این نوزادان مصرف کنندگان گوشت کباب شده حدود 8 میلیمتر کوتاه تر هستند و سر کوچکتری دارند.

برای درمان درد معده و خراش معده از کباب برگ استفاده کنید.

اگر گرفتار به کم خونی هستید و رنگ چهره تان زرد میباشد قطعا تا چند روز پی در پی از کباب برگ استفاده کنید تا این مشکلتان رفع شود.

کباب را با چه چیزهایی بخوریم؟

از قدیم رایج بود برای خوردن کباب از سماق، گوجه و سبزی خوردن استفاده می کردند. علاوه بر این ها مصرف لیموترش تازه هم در کنار گوشت خیلی مفید میباشد. این کار برای جذب بیشتر آهن از مواد گوشتی میباشد. اگر انواع کباب را با آب نارنج، سالاد، سبزیجات تازه، گوجه فرنگی کبابی، پیاز، فلفل سیاه یا سماق مصرف کنید، به خاطر ویتامین C این مواد، جذب آهن گوشت بیشتر می شود.

خواص درمانی کباب برگ, فایده های کباب برگ

برای درمان درد معده و خراش معده از کباب برگ استفاده کنید

چرا با کباب سماق می خوریم؟

بیشتر بخوانید:  خواص گوشت شترمرغ

سماق کاهش دهنده اسید اوریک خون میباشد و مصرف سماق با کباب سبب کاهش کلسترول و جذب چربی موجود در آن می شود. استفاده از آن سبب تقویت دستگاه گوارش می شود. استفاده از سماق سبب تقویت دستگاه گوارش و کبد می شود و از سوء هاضمه، تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش پیشگیری می کند. سماق دارای خاصیت سم زدایی و ضدالتهاب برای کبد میباشد در موارد تهوع، استفراغ و اسهال به خصوص اسهال خونی استفاده از سماق زیاد موثر میباشد.

همچنین سماق آلودگی موجود در گوشت را از بین می برد و از طرفی خاصیتی قابض دارد؛ یعنی اگر التهابات یا خراش هایی در مسیر لوله گوارش باشد تا حدودی سبب سلامت آن ها می شود و محافظ خوبی برای کبد میباشد. جالب میباشد بدانید که کاروتنوئیدهای موجود در سبزی ها زمانی همراه آهن موجود در گوشت کباب داخل بدن می شوند، جذب این ماده معدنی را هم بالا می برند. بنابراین اگر کم خونی دارید، کباب را با گوجه فرنگی میل کنید.

کباب را با چه چیزهایی نخوریم؟

مصرف ماست، دوغ و کفیر همراه غذاهای گوشتی توصیه نمی شود، زیرا کلسیم موجود در آن ها می تواند از جذب آهن گوشت کم کند. ولی می توانید تا نیم ساعت بعد از صرف غذای گوشتی ماست و دوغ بخورید. ماست دیر هضم میباشد و مصرف زیاد آن برای سرد مزاجان و افرادی که معده سرد دارند مناسب نیست. مصرف همزمان ماست با گوشت برای همه به خصوص مبتلایان دردهای مفصلی مناسب نیست و می تواند سبب تندی بیماری شود.

مصرف ماست، دوغ و کفیر همراه غذاهای گوشتی توصیه نمی شود.

ضمن این که مداومت بر مصرف همزمان گوشت با ماست به دلیل تولید بلغم می تواند احتمال ابتلا به لک و پیس را افزایش بدهد. اما اگر مجبور به استفاده از کباب رستوران های بین راهی شدید قطعا همراه غذا دوغ و ماست کاکوتی دار، نعنادار یا موسیردار میل کنید. زیرا این چند سبزی عفونت‌زدایی کننده زورمند مجاری گوارشی هستند و تا حدود زیادی از خطرات احتمالی گوشت مسموم و تبهکار کم می کنند. در ضمن برای اعتماد از مغزپخت بودن انواع کباب همیشه وسط گوشت را نگاه کنید، اگر صورتی یا قرمز رنگ بود بدانید کباب به خوبی نپخته میباشد.

منبع: خوی وب و بیتوته

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …