طرز تهیه مربای بادمجان

مربا بادمجان,طرز تهیه مربای بادمجان ریز

طرز تهیه مربای بادمجان ریز

 مربای بادمجان

یکی از خوشمزه ترین مرباها، مربای بادمجان با طعمی گوناگون است که در ایران و کشورهای خاورمیانه طرفدار دارد. این مربای ترد، زیبا، شیشه ای و خیلی خوشمزه با طعم دارچین و هل را تا نچشید باورتان نمی شود چقدر عالی هست. با مواد خیلی کم و خیلی سریع و آسان تهیه می شود.

طرز تهیه مربا بادمجان بدون استفاده از آهک :

مواد لازم برای مربای بادمجان :

بادمجان کوچک و ریز قلمی 1 کیلو
شکر 1 کیلو
آب 1 لیتر
جوهرلیمو 1 قاشق چایخوری
چوب دارچین یا هل به مقدار لازم

طرز تهیه مربا بادمجان :

برای این مربا بادمجان های خیلی قلمی را انتخاب کنید. بادمجان ها را شسته پوست بگیرید. برای گرفتن تلخی بادمجان ها آنها را داخل ظرفی پر از آب به مدت یک روز قرار بدهید. هر چند ساعت آب بادمجان ها را عوض کنید. و آن ها را بشویید. آب پاکیزه در قابلمه ای بریزید و 1 قاشق جوهرلیمو افزایش کنید تا جوش بیاید بعد جوش آمدن بادمجان ها را داخل قابلمه بیاندازید تا بجوشد.

حرارت شعله را کم کنید و تا 15 لحظه اجازه دهید تا بادمجان ها جوش بخورند سپس آن ها را از آب خارج کنید و سپس آن ها را با آب سرد بشویید و شکیبایی کنید آب آن ها کشیده شود. سپس یک لیتر آب و یک کیلو شکر را در ظرفی بریزید و اجازه بدهید بجوشند و پس از جوش آمدن بادمجان ها و چوب دارچین را داخل شربت بیاندازید تا به همراه شربت جوش بخورند. اجازه بدهید با شعله ی ملایم بپزند و براق بشوند. در مراحل آخر پخت مربا هل ها را افزایش کنید. برای شکرک نزدن مربا چند قطره آب لیمو افزایش کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ترشی هفت میوه با رب انار و سرکه

می توانید در آخر که پخت و آماده شد یک چاک کوچک روی آن ها بدهید و با مغز گردو پر کنید.

 برای خوش رنگ شدن می توانید از مقداری زعفران به مربا افزایش کنید.

مربای بادمجان سیاه با آهک :

طرز تهیه مربا بادمجان,مربای بادمجان با پوست

طرزتهیه مربای بادمجون با آهک

مربا بادمجان با آهک :

بادمجان قلمی نازک و ریز 1 کیلو
شکر 1 کیلو و نیم
پودر یا خلال پسته برای تزیین مربا بادمجان
آب 4 لیوان
وانیل شکری 1 قاشق چایخوری
آهک چند قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربا بادمجان با آهک :

پوست بادمجان ها را نازک را گرفته و یک شب در آب حاوی آهک به مدت یک شب قرار بدهید. تا جایی که روی بادمجان ها را بپوشاند. برای تهیه آب آهک، پودر آهک را در آب حل کنید سپس آن را صاف کنید تا ذرات معلق در آن دیده نشود.

پس از گذشت یک شب، به مدت یک شب دیگر بادمجان ها را در آب خالص و پاکیزه قرار بدهید و در این مدت، چندین بار آب آن را عوض کنید. اکنون بادمجان ها را در قابلمه و مقداری آب بریزید و اجازه بدهید تا بجوشد بعد از اینکه دو سه لحظه جوشید آب را خالی و بادمجان ها را آبکش کنید و مجددا با آب پاکیزه و سرد بجوشانید این عمل را چندین بار ازسرگیری کنید تا زمانی که بادمجان ها پخته و آهک آنها خارج شود.

اکنون شکر و یک لیتر آب را مخلوط و روی حرارت قرار بدهید و زمانی که جوشید بادمجان ها را داخل آن بریزید و حرارت را ملایم کنید. شربت قوام آمده و به خورد بادمجان ها برود. در آخر خلال پسته را افزایش کنید.

بیشتر بخوانید:  درست کردن خیار شور به سبک آمریکایی

سپس آب یک رقم لیمو را به همراه وانیل شکری به مربا افزایش کنید و مربا را از روی حرارت بردارید. پس از خنک شدن در کاسه بریزید و در یخچال قرار بدهید. هنگام مصرف با پودر پسته تزیین کنید.

* آهک را از فروشگاه لوازم قنادی تهیه کنید.

* بعضی افراد دوست دارند مربای بادمجان با پوست تهیه کنند. این سلیقه ای هست. برای طرز تهیه مربای بادمجان ریز با پوست به همان روش های بالا انجام بدهید با این فرق که زمانه پخت کمی بیشتر می شود.

 

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …