طرز تهیه ترشی شپله (ترشی هندوانه ابو جهل)

ترشی هندوانه ابوجهل,طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل,شپله

طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل

طرزتهیه ترشی هندوانه کوهی:

هندوانه ابوجهل (شپله)، گیاهی بوته ای می باشد که در شهرهای غربی ایران از جمله کرمانشاه و همدان و برخی شهرهای دیگر کشورمان رشد می کند. این میوه مشابه دیگر میوه ها دارای خواصی می باشد. می توانید با هندوانه ابوجهل ترشی تهیه کنید،

هندوانه کوهی، هندوانه ابوجهل یا شپله یا کاپاریس که در روستای قره اغاج با نام “داغ قارپوزی”معروف می باشد.

هندوانه ابوجهل (شپله)، گیاهی بوته ای می باشد که در شهرهای غربی ایران از جمله کرمانشاه و همدان و برخی شهرهای دیگر کشورمان رشد می کند. هندوانه ابوجهل (شپله) علی رغم اندیشه بسیاری از مردم که اندیشه می کنند میوه ای سمی می باشد؛ دارای خواص دارویی بسیاری می باشد، خواص ترشی هندوانه ابوجهل یا خود هندوانه از جمله مقاومت بدن را در مساوی سرماخوردگی بالا می برد. تحریک و تقویت کبد، عفونت‌زدایی کننده ی کلیه می باشد. این گیاه عکس نفخ بوده می باشد. شپله برای درمان سردرد و درد شقیقه مفید می باشد.

خانم های باردار و افراد سرد مزاج از خوردن آن خودداری کنند.

با هندوانه ابوجهل یا شپله می توان ترشی تهیه کرد. در ادامه شما را با طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل آشنا می کنیم.

طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل :

خواص ترشی هندوانه ابوجهل,ترشی شپله,ترشی هندوانه کوهی

طرز تهیه ترشی هندوانه کوهی

مواد لازم برای ترشی شپله :

هندوانه ابوجهل (شپله) 1 کیلوگرم
فلفل سبز چند رقم
سرکه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی هندوانه کوهی :

هندوانه های ابوجهل تلخ هستند، برای همین ابتدا هندوانه های سالم و خوب را سوا کنید، دم های اضافی آن ها را بگیرید و سپس بشویید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ترشک خانگی

یکی از روش گرفتن تلخی هندوانه ابوجهل این می باشد که؛ پس از آب‌کشیدن آن ها را به مدت یک هفته داخل آب نمک قرار بدهید تا تلخی آن ها گرفته شود. هر روز آب آن ها را عوض کنید.

پس از 1 هفته آن ها را داخل قابلمه بریزید و به مدت 5 لحظه بجوشانید. پس از جوشاندن آن ها را آبکشی کنید. مراقب باشید که زیاد نجوشد زیرا ترشی هندوانه ی شما تلخ می شود. اجازه بدهید خنک شوند. سپس شیشه ای پاکیزه و خشک را انتخاب کنید و هندوانه ها را به همراه کمی فلفل سریع داخل شیشه بریزید. سپس مقداری نمک روی آن ها بریزید و سرکه را بریزید. (تمرکزفکر کنید که نمک زیادی استفاده نگنید ممنون می باشد شور شوند.)

درب شیشه ها را استوار ببندید و آن ها را در مکانی خنک و یا یخچال نگهداری کنید. این ترشی بعد از 20-30 روز آماده می باشد و می توانید مصرف کنید. و از خواص آن بهره ببرید.

* برای تهیه ترشی داغ قارپوزی، می توانید از چند شاخه سبزی های معطر، موسیر و یا سیر، فلفل قرمز سریع و … نیز استفاده کنید.

طرز تهیه ترشی هندوانه کوهی,طرز تهیه ترشی داغ قارپوزی,هندوانه ابوجهل ترشی

طرز تهیه ترشی داغ قارپوزی یا هندوانه ابوجهل

 

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …