طرز تهیه ترشی بندری

ترشی بندری ترشی لیته بندری,طرز تهیه ترشی لیته بندری یکی از معروف ترین چاشنی هایی است که بسیاری از خانواده های ایرانی آن را با غذاهای سنتی مانند آبگوشت و باقالی پلو کنار هم می چینند و از طعم فراوان آن لذت می برند.

ترشی بندری تند و تند با غذاهای مختلف فوق العاده است مواد لازم برای تهیه ترشی بندری : تمر هندی موسیر 1 بسته 50 گرم هویج 3 عدد خیار 3 عدد رب انار ترش 1 لیوان بادمجان متوسط ​​3 عدد 2 تا 3 ساقه موسیر 1 کیلو سیر، 1 فلفل سبز کوچک، 50-500 گرم سیب زمینی ترشی، 1-2 قاشق غذاخوری سبزی ترشی، 5 قاشق غذاخوری آب گوجه فرنگی، 1 فنجان سبزی معطر خرد شده (نعناع، ​​گشنیز، مرزه، ترخون)، 1 عدد فنجان خربزه ترشی. برای تهیه ماریناد بندری ابتدا فلفل سبز را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شود.تمر هندی را در ظرفی بریزید و کمی سرکه روی آن بریزید و خوب هم بزنید سپس در آبکش بریزید و دانه ها را در گوجه فرنگی خرد کنید. قطعات کوچک هویج، سیب زمینی و سیر را پوست بگیرید و ریز خرد کنید.برگ های کرفس را جدا کرده و به اندازه یک هویج برش دهید.خیارها را (بدون پوست کندن) خرد کرده و در آبکش بریزید. کمی نمک بپاشید و 2 تا 3 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن از بین برود و پیازهای خشک را به مدت 6-5 ساعت در آب خیس کنید و 2 تا 3 بار بشویید و ریشه و قسمت های زائد آن را جدا کرده و به صورت کامل یا خلال شده استفاده کنید. گلچه های گل کلم را جدا کرده و به صورت کامل برش دهید. ترشی سبزی معطر خرد شده را با تمام مواد بالا مخلوط کنید، بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به دلخواه به شکل حبه های شکر خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند. سپس در حالی که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.ترشی جات، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ و تمر هندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید و مخلوط آماده شده را در ظرف ترشی بریزید و بریزید. و اضافه کنید. سرکه بگذارید تا روی آن را بپوشاند نمک را به مقدار دلخواه به ماریناد اضافه کنید توجه: بهتر است نمک را بیشتر کنید اگر شور نیست مدت زمان و کیفیت ماریناد را افزایش می دهد.از رب انار ترش استفاده کنید.آب گوجه فرنگی غلیظ را با صاف کردن گوجه فرنگی از صافی بگیرید، می توانید به جای آب گوجه فرنگی غلیظ از مخلوط 3 قاشق غذاخوری رب و 1 لیوان آب (جوشیده) استفاده کنید.طرز تهیه ترشی بندری مخلوط: ترشی بندری با تمر هندی مواد لازم برای ترشی بندرگاهی: تمر هندی 5 عدد، سرکه 2 بسته، 1 و نیم لیتر، سیب زمینی ترشی 5 عدد، سیر 2 حبه، پیاز 15 تا 20 عدد، هویج 4 عدد، 5 عدد ساقه کرفس، 500 گرم خون و نعناع خشک، 3 قاشق غذاخوری فلفل قرمز خشک، 5 عدد گل کلم، 3 قاشق غذاخوری نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم طرز تهیه مخلوط بندری ترشی شده: ابتدا گشنیز را تمیز کرده و بشویید. سپس آن را در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود. گشنیز را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خوب خشک شود، سپس خرد کنید. بادمجان ها را یکی یکی از وسط پوست بچینید و به اندازه دلخواه برش بزنید و بعد از شستن روی پارچه پهن کنید تا خشک شود. سیب زمینی و سیر و پیاز ترشی را بعد از پوست کندن بشویید سپس به شکل دلخواه برش بزنید و روی پارچه پهن کنید تا آب آن گرفته شود. برگ های جوان کرفس را همراه با گشنیز خرد کنید. ساقه آن را به نگین های جداگانه برش دهید.در همین حین در حال خشک شدن سبزی تمر هندی را با کمی آب بجوشانید و از صافی رد کنید و در قابلمه ای با بادمجان خرد شده و سرکه بریزید و روی آتش بگذارید تا بادمجان ها بپزند.فقط بگذارید کمی نرم شوند، بادمجان ها را زیاد نپزید وگرنه رنده می شوند، در این مرحله بقیه سبزیجات خرد شده، سبزی خشک و ادویه جات را با هم مخلوط کنید و به قابلمه بادمجان ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. مواد تشکیل دهنده و طعم ها با هم ترشی را در همان حالت قرار دهید تا خنک شود سپس آن را در یک یا چند شیشه تمیز و خشک بریزید و در آن ها را ببندید و تا زمان سرو در یخچال نگهداری کنید. ترشی: بادمجان 1 کیلوگرم هویج 1 کیلوگرم سیر 4 حبه سبزیجات معطر ( تند، نعناع، ​​ترخون، گشنیز، جعفری و شوید) 300 گرم سرکه به میزان لازم فلفل سبز 1 دانه سیاه به میزان لازم کلم سفید 600 گرم ماریناد به میزان لازم چوب زرد به میزان لازم نمک به میزان لازم طرز تهیه ترشی بندری ترشی: برای تهیه ترشی بندری ترشی ابتدا سر بادمجان ها را جدا کرده و در مخلوط آب و سرکه بپزید. پس از خنک شدن، بادمجان ها را کاملا آبکش کنید. می توانید آنها را در فر قرار دهید یا آنها را گریل کنید.هویج و سیر را پوست بگیرید و به همراه بادمجان های آماده شده در مخلوط کن یا غذاساز بریزید تا کاملا له شده و مخلوط شوند.در آخر سبزی خرد شده، گل کلم و فلفل دلمه ای سبز را به ماریناد اضافه کنید و هم بزنید. سپس سیاه دانه، ترشی ادویه، زردچوبه، نمک و سرکه را اضافه کرده و همه مواد را در لیوان ریخته و پس از آماده شدن میل کنید. .

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربای آلو سیاه

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …