طرز تهیه پنیر لیقوان تبریز + خواص

خواص پنیر لیقوان برای کودک, تهیه پنیر لیقوان, درست کردن پنیر لیقوان طرز تهیه پنیر لیقوان در خانه

پنیر لیقوان تبریز یکی از پنیرهای سنتی ایرانی محبوب و غنی از مواد مغذی است که می توانید آن را در خانه تهیه کنید پنیر لیقوان تبریز یک پنیر سنتی محبوب است. پنیر لیقوان اصل از شیر گوسفند محلی تهیه می شود، اما پنیر لیقوان را می توانید از شیر گاو نیز تهیه کنید، پنیر لیقوان بافت سفت و دارای سوراخ هایی در سطح آن است. البته اگر می خواهید یک پنیر لذیذ لیقوان با طعم اصیل تبریزی داشته باشید باید برای تهیه آن از شیر گوسفندی پرچرب استفاده کنید. پنیر لیقوان به این نام معروف است که اولین بار در شهر لیقوان تبریز تولید شد. درآمد حاصل از تولید پنیر لیقوان موضوعی حیاتی برای آذربایجان و بافت روستایی این استان است. امروزه تولید پنیر لیقوان به شهر لیقوان محدود نمی شود. منبع شیر برای تولید پنیر لیقوان مناطق روستایی شمال غرب ایران است. بیشترین درآمد حدود 2500 روستای آذربایجان شرقی از فروش شیر به واحدهای تولید پنیر لیقوان تبریز است. با خواندن ادامه مطلب می توانید طرز تهیه پنیر لیقوان خانگی را یاد بگیرید.خواص پنیر لیقوان پنیر محلی لیقوان به مدت 3 ماه تا یک سال در آب نمک نگهداری می شود تا زمانی که بالغ شود و به عنوان چرب ترین پنیر سنتی ایرانی شناخته می شود.مصرف روزانه پنیر لیقوان باید 1 تا 2 واحد در روز باشد که هر واحد آن به اندازه قوطی کبریت باشد. پنیر را حتما قبل از مصرف 3-4 ساعت در آب جوشیده سرد قرار دهید تا نمک اضافی آن گرفته شود.پنیر لیقوان تبریز که در روستاهای تبریز تولید می شود کاملا ارگانیک و یکی از سالم ترین پنیرهای سنتی است که می توان یافت. در سفر داشته باشید به آذربایجان شرقی بروید و آن را از روستاییان محلی خریداری کنید. پنیر لیقوان بافتی بسیار غلیظ و در عین حال صاف دارد و مصرف یک قوطی کبریت پنیر گوسفندی لیقوان می تواند کلسیم مورد نیاز یک هفته شما را تامین کند. از آنجایی که پنیر لیقوان با آب پنیر درست می شود. معلوم می شود که حاوی باکتری های پروبیوتیک است که برای هضم و دستگاه گوارش بسیار مفید است. به همین دلیل تهیه و مصرف پنیر لیقوان با دوغ برای افرادی که از مشکلات گوارشی رنج می برند و یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند مفید است، به دلیل داشتن چربی اشباع زیاد در پنیر لیقوان، مصرف آن برای افرادی که کلسترول بالا یا کلسترول بالایی دارند توصیه نمی شود. چربی در خونمیزان بسیار بالای پروتئین موجود در پنیر لیقوان به ویژه کازئین، این پنیر را از نظر میزان پروتئین با گوشت قابل مقایسه می کند.پنیر لیقوان جایگزین بسیار خوبی برای دریافت کلسیم برای افرادی است که به لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند. طرز تهیه پنیر لیقوان در منزل, پنیر لیقوان تبریز, طرز تهیه پنیر لیقوان روش تشخیص پنیر لیقوان اصل

پنیر لیقوان اصل پنیر سفید نرمی است که خرد نمی شود.پنیر لیقوان اصل از شیر گوسفندی تهیه می شود که رنگ آن کاملا سفید است و به دلیل داشتن بافتی حجیم و نرم دارای بافتی نرم است. شیر گوسفند چربی بالایی دارد و وقتی بریده می شود یک تکه پنیر است، نمی شکند. در حال حاضر اکثر کارخانجات پنیر لیقوان را از شیر گاو درست می کنند که معمولاً رنگ آن کمی زرد است، به همین دلیل کارخانه ها چربی شیر گاو را می گیرند تا پنیر سفیدتر به نظر برسد، اما این باعث می شود بافت پنیر سفت و سفت نباشد. نرم هر چه چربی شیر کمتر باشد پنیر سفت تر است. البته پنیر گاوی لیقوان به دلیل اینکه چربی کمتری دارد ممکن است برای افرادی که نگران مصرف چربی هستند مناسب باشد.برای جبران سختی پنیر در چنین مواردی معمولا آب و سایر مواد افزودنی به پنیر اضافه می کنند. هنگام برش پنیر باعث خرد شدن پنیر می شود.چگونه پنیر لیقوان در منزل درست کنیم, انواع پنیر لیقوان, پنیر لیقوان طرز تهیه پنیر لیقوان تبریز با کشک

برای تهیه پنیر لیقوان تبریز با کشک، 1 لیتر شیر پرچرب محلی را حرارت دهید تا به دمای 75 درجه سانتیگراد برسد، سپس حرارت را کم کرده و شیر را به مدت 15 دقیقه بگذارید بماند. درجه حرارتشیر را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا به دمای 35 درجه برسد، نصف قاشق چایخوری کشک قارچ را در یک لیوان آب حل کنید و صبر کنید تا کشک فعال شود و در لیوان کف کند، شیر را اضافه کنید و با شیر مخلوط کنید. و سپس قابلمه را به مدت یک ساعت کنار بگذارید و تکان ندهید و بعد از نیم ساعت شیر ​​را دلمه کرده و تکه تکه کنید. پارچه ای را روی صافی بگذارید و شیر را داخل آن صاف کنید. لبه های پارچه را ببندید و صبر کنید تا آب آن کشیده شود و پنیر را روی سطح صاف قرار دهید و یک جسم سفت را به مدت 5-6 ساعت روی آن قرار دهید و سپس پنیر را برش دهید و پنیر را به مدت یک ماه در آب نمک 15 خیس کنید. تا زمان استفاده در ظرف دربسته در یخچال نگهداری شود. طرز تهیه پنیر لیقوان خانگی برای تهیه پنیر لیقوان در منزل به ازای هر 1 کیلوگرم شیر به 4 قاشق غذاخوری ماست یا 3 قاشق غذاخوری سرکه نیاز دارید. شیر را بجوشانید سپس حرارت را کم کنید و ماست یا سرکه را به شیر اضافه کنید. و به مدت 7 دقیقه مرتب هم بزنید. حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا مخلوط خنک شود.یک پارچه نازک در صافی بیندازید و شیر را داخل پارچه بریزید و آن را تا کنید و یک جسم سنگین روی آن قرار دهید و 5-4 ساعت صبر کنید تا آب کاملا خارج شود.در آخرین مرحله برای تهیه پنیر لیقوان در منزل، پنیر را تکه تکه کرده و در آب نمک قرار دهید، پنیر لیقوان خوشمزه شما آماده است. .

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه رنگین پلو

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …