طرز تهیه پنیر کاتیج + خواص

یکی از پنیرهای تازه محسوب می شود، تهیه آن در خانه کمی زمان می برد و بلافاصله آماده مصرف می شود و پروتئین بسیار باکیفیتی دارد. پنیر کوتیج (به انگلیسی: Cottage cheese) پنیر نوعی پنیر سفید و نرم است که یکی از پنیرهای تازه محسوب می شود و اولین بار در خانه های روستایی اروپا تولید شد. پروتئین باکیفیت موجود در پنیر کوتیج یک ماده عالی در رژیم غذایی زنان باردار، کودکان در حال رشد و ورزشکاران است. این پنیر خرد شده را می توانید در سالادهای مختلف یا همراه با نان استفاده کنید. در اکثر دستور العمل ها، می توانید پنیر کوتاژ را با پنیر ریکوتا جایگزین کنید. یا روی پاستا با پنیر استفاده کنید. این پنیر به صورت محلی از شیر ترش تهیه می شود، به همین دلیل طعم ترش دارد، اما امروزه با روش جدیدی به نام کلوپینگ (به انگلیسی: clumping) برای تولید پنیر دلمه، مواد اسیدی به شیر تازه اضافه می کنند تا دلمه شود. برخلاف پنیرهای دیگر، از کشک برای تهیه پنیر کوتیج استفاده نمی شود.پنیر خانگی 40 دقیقه ای آماده می شود و 3 ساعت بعد قابل مصرف استاگر می‌خواهید پنیر خانگی درست کنید، ساده‌ترین و سریع‌ترین راه این است که پنیر کوتیج درست کنید.  پنیر کلبه, کالری پنیر کاتیج, پنیر کاتیج طرز تهیه پنیر دلمه سنتی
به دو صورت طرز تهیه اول پنیر دلمه سنتی: در این روش به 2 لیتر شیر تازه نیاز دارید. برای تهیه پنیر سنتی، چربی و پوست آن را از شیر جدا کرده و شیر را در ظرف شیشه ای ریخته و با پارچه پشمی ضخیم بپوشانید و شیر را به مدت 2 روز در هوای آزاد بگذارید تا تبخیر شود و دلمه شود یا جا بیفتد. به نام کمی تلخ بودن بعد از 2 روز نباید آب در ظرف باقی نماند و اگر آب در ظرف بود باید زمان بیشتری به شیر بدهید تا ترش شود. دوباره چربی شیر را بردارید و شیر ترش را به مدت 5 تا 10 دقیقه در تابه فلزی روی حرارت بسیار ملایم حرارت دهید تا شیر کاملا خارج شود. بعد از اینکه کمی خنک شد پنیر را روی پارچه نخی بگذارید تا آب آن گرفته شود. کیسه حاوی پنیر را به مدت 2 تا 3 ساعت آویزان کنید تا آب به آرامی تخلیه شود یا یک جسم سنگین روی آن قرار دهید تا آب کاملا تخلیه شود و پنیر سفت شود.در این روش 250 گرم پنیر کوتاژ دارید که آماده مصرف استمی توانید پنیر را آسیاب کنید یا روی آن خامه بمالید و بخورید. برای نگهداری بیشتر پنیر در یخچال می توانید آن را در ظرف درب دار با 15 درصد آب نمک قرار دهید.   طرز تهیه پنیر خانگی روش دوم تهیه پنیر خانگی: در این روش ابتدا 1 لیتر شیر را با حرارت زیاد بجوشانید و در حین جوشیدن 2 قاشق چایخوری آبلیمو یا سرکه یا 4 قاشق غذاخوری ماست خانگی فرم گرفته به آن اضافه کنید. شیر در حال جوش را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شود، کمی صبر کنید تا شیر منجمد شود. بعد از بریدن شیر و جدا کردن آب از مواد جامد، مانند روش قبل آب را بگیرید. پنیر کاتیج, خرید پنیر کاتیج, طرز تهیه پنیر کاتیج خواص پنیر کتی
تحقیقات انجام شده در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد نشان می دهد که ویتامین D و کلسیم موجود در پنیر خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنانی که یائسگی زودرس را پشت سر گذاشته اند، کاهش می دهد. مقدار ویتامین های گروه B در پنیر دلمه ای زیاد است. ویتامین B12 موجود در پنیر به جذب بهتر آهن در بدن کمک می کند و برای عملکرد بهتر مغز ضروری است.وجود تیامین، ریبوفلاوین، اسید پانتونیک و نیاسین در پنیر به بهبود هضم غذا، تولید انرژی از تبدیل قند و کربوهیدرات ها و تشکیل اسیدهای آمینه و پروتئین در بدن کمک می کند.وجود فولات در پنیر به تولید گلبول های قرمز خون و سلامت جنین در دوران بارداری کمک می کند. مقدار بالای کلسیم موجود در پنیر، این پنیر را برای مصرف در دوران بارداری ایده آل می کند. وجود منیزیم در پنیر دلمه باعث بهبود واکنش های بیوشیمیایی بدن، سلامت استخوان ها و تقویت عملکرد عضلات، اعصاب و سیستم ایمنی بدن می شود. وجود پتاسیم در پنیر از گرفتگی عضلات جلوگیری می کند و مایعات بدن را متعادل می کند کیفیت بالای پروتئین موجود در پنیر آن را به یکی از گزینه های مناسب برای رژیم لاغری و سم زدایی بدن تبدیل می کند. خواص پنیر کاتیج, مصرف پنیر کاتیج در بدنسازی, ارزش غذایی پنیر کاتیج استفاده از پنیر در بدنسازی ورزشکاران، بدنسازان و دوندگان سرعت می توانند قبل و بعد از ورزش از پنیر دلمه استفاده کنند. پنیر کوتاژ به آرامی هضم می شود، بنابراین می تواند به تدریج انرژی مورد نیاز بدنسازی را در اختیار بدن ورزشکار قرار دهد و انتخابی عالی برای ورزشکاران برای استفاده قبل از تمرینات بدنسازی است. کیفیت بالای پروتئین موجود در پنیر به ترمیم و بازسازی عضلات بعد از بدنسازی کمک می کند.ارزش غذایی پنیر دلمه برای هر 100 گرم پنیر دلمه حاوی مقادیر قابل توجهی کلسیم، روی (روی)، منیزیم، پتاسیم، سلنیوم وکالری، 98 کیلو انرژی، کربوهیدرات، 3.38 گرم، چربی، 4.5 گرم، شکر، 2.6 گرم، پروتئین، 11.12 گرم، ویتامین A، 37 گرم، ویتامین D، 21 گرم.

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …