طرز درست ترش کردن خمیر ترش یا استارتر

طرز تهیه خمیر مایه یا خمیر مایه خانگی مضرات خمیر ترش, مصارف خمیر ترش, استفاده از خمیر ترش برای تهیه نان خانگی به خمیر مایه یا خمیر مایه نیاز دارید، در صورت تمایل به تهیه خمیر مایه یا خمیر مایه خانگی می توانید با ما همراه باشید. طرز تهیه خمیر مایه خانگی کمی زمان می برد اما بسیار ساده است. طرز تهیه خمیر مایه یا پیش غذای خانگی (به انگلیسی: Sourdough Starter) بسیار ساده است اما نیاز به حوصله و زمان دارد، تهیه خمیر مایه خانگی حدود 7-14 روز زمان می برد و در این مدت نیاز به مراقبت و تغذیه مناسب دارد. می توانید نان خمیر ترش را با بهترین کیفیت تهیه کنید. فضا و دمای مناسب همراه با تغذیه مناسب به باکتری های مفید کمک می کند تا شروع به تکثیر کنند و یک مخمر یا خمیر مایه با کیفیت تولید کنند. خمیر ترش, خمیر ترش چیست, پودر خمیر ترش طرز تهیه خمیر مایه خانگی با آرد سفید
برای تهیه خمیر مایه یا خمیر مایه خانگی به کمی آرد، آب و یک ظرف شیشه ای ۱ لیتری و ترازو آشپزخانه دقیق نیاز دارید.معمولا طرز تهیه خمیر خانگی به این صورت است که مخلوطی از آرد و آب را در ظرفی ریخته و هر 24 ساعت نیمی از این مخلوط را دور می ریزیم و سپس مخلوط جدیدی از آرد و آب را به شیشه اضافه می کنیم تا باکتری ها تغذیه شوند. . .طرز مراقبت و تغذیه و تهیه خمیر به مدت 14 روز به این صورت است: 1- 50 گرم آرد و 50 گرم آب را داخل شیشه مخلوط کرده و در شیشه را ببندید. بهتر است در فنجان کمی شلی داشته باشید تا هوای کافی برای رشد باکتری های مفید در داخل فنجان فراهم شود. ظرف شیشه ای را به مدت 24 ساعت در آشپزخانه بگذارید 2- برای تغذیه پیش غذا 50 گرم از محتویات شیشه را خالی کنید و 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه اضافه کنید و مخلوط کنید. 3- در روز سوم احتمالاً روی سطح مایه حباب می بینید، دوباره مانند روز دوم استارتر را تغذیه کنید. 4-6: تغذیه موتور استارت را ادامه دهید. 7- در روز هفتم باید اولین علائم فعالیت مخمر را مشاهده کنید، مخمر پر از حباب است و بوی ترش و شیرینی از آن استشمام می شود. استارت را دوباره تغذیه کنید. 14-8: از روز هشتم تا چهاردهم باید روزی دو بار به خمیر غذا بدهید. یعنی نیمی از استارتر را خالی کنید و 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه اضافه کنید و مخلوط کنید. . در روز چهاردهم خمیر مایه خانگی شما آماده است.استفاده از خمیر ترش, جایگزین خمیر ترش چیست, مایع خمیر ترش طرز تهیه خمیر مایه خانگی با آرد سبوس

  آرد چاودار اگر آرد چاودار یا آرد سبوس دار دارید، می توانید خمیر مایه خانگی را در 7 روز درست کنید.1- روز اول شیشه را وزن کرده سپس 100 گرم آرد چاودار و 150 گرم آب گرم را مخلوط کرده و داخل شیشه بریزید. 2-4: 70 گرم از مایع را در شیشه نگه دارید و بقیه را دور بریزید برای تغذیه مخمر 50 گرم آرد چاودار، 50 گرم آرد همه منظوره و 150 گرم آب گرم را به شیشه اضافه کنید و هم بزنید. 5- روز پنجم باید مقدار آب را کم کنید و برای تغذیه مخمر از 50 گرم آرد چاودار، 50 گرم آرد مامولی و 100 گرم آب گرم استفاده کنید. 6- فقط 50 گرم مایه را در شیشه نگه دارید و سپس مانند روز قبل مایه را تغذیه کنید. 7- فقط 25 گرم مایه خمیر را در شیشه بریزید و مانند روز قبل به خمیر بدهید. پس از هر بار تغذیه، فعالیت مخمر افزایش می یابد و حباب می زند و حجم آن افزایش می یابد.  نکته برای تهیه خمیر مایه خانگی نکاتی برای تهیه خمیر مایه خانگی مطمئن شوید که از مقدار دقیق آرد و آب برای تغذیه خمیر مایه استفاده می کنید. با آرد سبوس دار.اگر در خمیر مایه لکه های قرمز یا کپک دیدید، مواد را دور بریزید.اگر آب در توده انباشته شد، آب را جمع کنید و دور بریزید و سپس آن را تغذیه کنید. جمع شدن آب روی مخمر نشان دهنده زیاد بودن آب است، هرگز در شیشه را خوب نبندید تا گاز اضافی داخل ظرف خارج شود. خمیر مایه برای کار کردن به مقداری جریان هوا نیاز دارد. برای تهیه مخمر بهتر است از آب تصفیه شده یا آب جوشیده استفاده شود، هر چه آرد کیفیت بالاتری داشته باشد، مایه سریعتر عمل کرده و کیفیت نان بالاتر می رود. برای تهیه مخمر بهتر است از آرد پخت غلات کامل یا آرد پخت معمولی استفاده کنید. اگر بعد از چند روز تغییری در مخمر مشاهده نکردید و شروع به گلوله شدن نکرد، مایه را به جای گرمتری منتقل کنید. .

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ترشی ذرت

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …