نکات بودادن آجیل

طرز بو ددن آجیل, بودادن فندق

مغزها را در سینی ریخته، روی پنجره وسط فر با حرارت ملایم قرار می دهیم

نکات مهم و اصولی در تهیه آجیل خانگی

مغز‌ها و دانه ها را به صورت جداگانه بو دهید، زیرا بعضی از مغز‌ها برای بو داده شدن به حرارت کمتری نیاز دارند و بعضی حرارت بیشتری لازم دارند.

درجه حرارت و دوران مورد نیاز برای خشک کردن و بو دادن آجیل بستگی به حجم و خشکی آن دارد.

در حین بو دادن آجیل مرتب آن را به هم بزنید تا نسوزد.

در صورتی که میل‌کردن دارید، نمک به صورت سفید روی سطح آجیل بچسبد، کمی نشاسته (به اندازه نمک) در آب حل کنید.

برای بودادن فندق بهتر می باشد از فر استفاده کنید تا کاملا باز شود. برای این غرض:

فر را روی حرارت ۱۳۵ درجه سانتیگراد گرم کنید.

فندق ها را در سینی فر چیده و به مدت ۳۰-۲۰ لحظه در فر قرار دهید.

پس از گذشت این دوران، فندق ها را از فر خارج کرده و در یک پارچه پاک قرار دهید.

پارچه را ببندید و اجازه دهید فندق ها به مدت ۵ لحظه خنک شوند.

فندق ها را به آرامی ماساژ دهید تا پوست آن ها سوا شود.

با این روش هم پوست فندق به آسودگی سوا می‌شود و هم فندق ترد و برشته می شود.

بودادن فندق داخل ماهیتابه:

ابتدا پوست نازک فندق ها را بگیرید و روی پوست آن ها یک قاچ به صورت به افزایش بدهید و داخل تابه بریزید و کمی هم بزنید و سپس درب آن را بگذارید و به صورت مدام هم بزنید بعد از کمی هم زدن روی آن آب و نمک بریزید و با حرارت ملایم به صورت مداوم هم بزنید تا زمانی که خشک شوند اگر ترش مزه دوست دارید مقداری آبلیمو با آب و نمک به آن افزایش کنید. حرارت را کم کنید که فندق ها نسوزند.

بیشتر بخوانید:  نحوه دفع روغن پخت و پز

تهیه آجیل بو داده در فر :

در این بخش برای آن دسته از عزیزانی که مایکروویو نداشته و یا میل‌کردن دارند با فر این کار انجام دهند، تهیه آجیل بو داده در فر را آورده ایم. از فر در خصوص تخمه کدو، آفتابگردان با این ترتیب می توان استفاده کرد در غیر این صورت باید مدت دوران آن را کمتر کرده و دفعات هم زدن را نزدیک بهم کرد؛ برای آغاز مغز مورد نظر را آماده کنید (اگر از تخم کدو استفاده می کنید آن ها را شسته و روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شود)، سینی فر را چرب کرده و آجیل مورد نظر را کف آن بریزید و نمک بپاشید همچنین با استفاده از آبپاش پاک روغن را روی آجیل ها نیز اسپری کنید؛ سپس سینی برای مدت 20 تا 30 لحظه در فر بگذارید و هر 5 یا 10 لحظه آن را هم بزنید؛ آجیل بو داده شما آماده می باشد.

احیانا با خود بگویید آجیل بو داده باید بدون روغن باشد. هر چند که بودادن به معنای خشک کردن آب اضافی مغز و دانه هایی چون گندم می باشد می توان برای خوش طعم کردن آن از روغن و نمک استفاده کرد، هر چند که بو دادن درست برای از بین بردن آب اضافی می باشد و نیازی به طعم دهنده ها ندارد‌.

بودادن آجیل,نحوه بودادن آجیل

برای بودادن فندق بهتر می باشد از فر استفاده کنید تا کاملا باز شود

با استفاده از فر :

مغزها را در سینی بریزید و روی پنجره وسط فر با حرارت ملایم قرار بدهید.

بیشتر بخوانید:  چند عادت پخت و پز که می تواند خطرناک باشد

مشروط بر اینکه گه گاه آنها را زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت برشته شوند.

نکته: باید توجه داشت زمانی که بادام مرطوب می باشد نمک بزنید تا کمی شور شود.

در مغز پسته یک قاشق مرباخوری نمک و یک استکان آب بریزید تا نمک جذب شود بعد آن را برشته کنید.

با استفاده از مایکروفر :

آجیل را در ظرفی تخت بریزید و مخلوطی از آب، آبلیمو، نمک و زعفران را به آن افزایش کنید.

مراحل دستور بو دادن آجیل :

کاسه را بدون درپوش به مدت ۵ تا ۷ لحظه با درجه حداکثر در دستگاه گذاشته و در این دوری یک بار آن را زیر و رو کنید.

می توان به مواد بالا بنا به سلیقه خود کمی گلپر، فلفل سیاه، شکر و یا اقلام آجیل شیرین را افزایش کرد.

بهتر می باشد نخود را جداگانه حرارت دادن دهید زیرا اگر با بقیه مواد بریزید امکان دارد بسوزد.

نکته :

دستور فوق برای مایکروفرهایی می باشد که حداکثر قدرت آنها ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ وات باشد در صورتی که قدرت دستگاه شما کمتر یا بیشتر بود دوران پخت را متناسب با آن کم و زیاد کنید تا عاقبت لازم را بگیرید.

وقتی آب تبخیر می شود، نمک در کف تابه رسوب کرده، سیاه می گردد.

بدین سمت بهتر می باشد بلافاصله بعد از تبخیر آب، تابه عوض شود و کار بو دادن در تابه دیگری ادامه یابد تا دانه ها خوشرنگ شوند.

دوران پخت بستگی به مقدار مواد دارد.

 

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …