طرز تهیه جگروز غذای سنتی لرستان

یکی از غذاهای سنتی لرستانی برای پخت جگر است که در این روش جگر را در لایه نازکی از چربی می پیچند و سپس روی آتش تفت می دهند. جگرز یکی از غذاهای محلی لرستان است و در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است. جگرز در ایلام، کرمانشاه، کردستان و مناطق کردستان عراق طبخ می شود. جگر گوسفند یکی از غذاهای کبابی مورد علاقه ایرانیان سرشار از آهن و ویتامین های گروه B است و برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن و کاهش دردهای قاعدگی در هفته قبل از قاعدگی خانم ها توصیه می شود.مقداری جگر گوسفند بخورید. دستور تهیه جگر بسته به ذائقه افراد می تواند بسیار متفاوت باشد مثلا جگر کبابی، دلمه، جگر و …. به طور کلی، رایج ترین دستور تهیه جگر این است که تکه های کوچک جگر را به سیخ بکشید و روی زغال کبابی کنید که طعم بی نظیری دارد. کباب جگر در استان لرستان به جگرز لرستان معروف است که معمولاً دور تکه های جگر را با لایه ای از چربی می پوشانند و سپس روی آتش کباب می کنند و طعم و کیفیت بسیار خاصی به آن می بخشد.چربی ای که در دستور تهیه کبد روی جگر پخش می شود به عنوان “چربی” شناخته می شود.«واز» چربی غشایی نازکی است که دور شکمبه و سیرابی را احاطه کرده است و می توانید از آن برای تهیه جگر یا جگر یا جگر استفاده کنید. جگرز از ترکیب دو کلمه جگر و وز که به ترکیبات غذا اطلاق می شود، گرفته شده است.  مواد لازم جگروز لرستان, کالری جگروز, جگروز جگر لرستان مواد لازم جگر لرستان زمان آماده سازی: 30 دقیقه زمان پخت: 20 دقیقه جگر 1 عدد جگر بزرگ 1 پیمانه نمک به میزان لازم فلفل به میزان لازم – اختیاری جگر پیچ, دستور پخت جگروز, عکس جگروز طرز تهیه لیور پیچ یا جگر مشابه
تهیه جگر از لرستان را بشویید و در صافی بگذارید برای حذف آب اضافی پنبه را جداگانه بشویید و آویزان کنید تا کاملا خشک شود. جگر را به اندازه دلخواه و به قطعات مساوی برش بزنید و روی سیخ بگذارید و کمی نمک روی آن بپاشید. با توجه به اندازه سیخ ها جگر را برش داده و کمی نمک و فلفل روی آن بپاشید و هر سیخ جگر را روی یک تکه جگر قرار دهید و کاملا برگردانید و با حرارت ملایم تفت دهید.آتش مناسب برای پخت جگر نباید زبان دارند در غیر این صورت بافت کبد را سفت می کند.روش دیگر تهیه جگر این است که هر تکه جگر را در یک کاغذ بپیچید و سپس جگرها را به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند و سپس آنها را رشته کنید.این روش پخت جاگرز ایلام می تواند بهترین کیفیت و طعم را به جاگرز بدهد.  مواد لازم جگروز لرستان, کالری جگروز, جگروز جاگروز یا جگرپیچ می توانید ابتدا تکه های جگر را با تکه های رازیانه و فلفل دلمه ای رشته کرده و روی آتش تفت دهید تا نیم پز شود. سپس چند سیخ شکر قهوه ای را در یک ورقه چربی بپیچید و روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزند. جاگرز را می توانید با نان، لیموترش و سبزیجات تازه مانند یاهان و فلفل سبز میل کنید. از آنجایی که جگر بافتی نازک و چرب دارد، باعث می‌شود جگرها طعم عالی داشته باشند و نرم و آبدار هستند و اصلاً خشک نیستند. .

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …