طرز تهیه شله بریان زیره غذای سنتی اصفهان

 شله بریان زیره یا شله بریانی زیره یک غذای خوشمزه اصفهانی است که قدمت 200 ساله دارد. شله بریان با زیره یک غذای سنتی خوشمزه اصفهانی است که نسبت به سایر غذاهای اصفهان کمتر به گوشتان رسیده است.  شله بریان با زیره اصفهان قدمتی 200 ساله دارد و اغلب در زمستان تهیه می شود. این غذا بسیار مقوی بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در تهیه شله بریانی اصفهان از برنج محلی و گوشت استفاده می شود و از زیره برای عطر دهی به آن استفاده می شود. شله بریان زیره مواد لازم شله بریان زیره گوشت دنده یا گردن۱۵۰ گرمبرنج دانه ریز۱ پیمانهپیاز۱ عددزیره۲ ق غذا خورینمک۲ ق چای خوریفلفل سیاه۱ ق چای خوریزردچوبه۱/۲ ق چای خوری طرز پخت شله بریان زیره, شله بریانی زیره, طرز تهیه شله بریان زیره با لپه طرز تهیه شله بریان زیرهطرز
تهیه شله بریان زیرهبرنج نیمدانه را بشویید و با کمی نمک و آب بگذارید چند ساعت خیس بخورد. پیاز را نگینی یا خلالی خرد کنید و در یک قابلمه مناسب با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود سپس گوشت را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کرده و تفت دید تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.چند فنجان آب جوش اضافه کنید و به مدت 2 ساعت روی حرارت ملایم بپزید. استخون را از گوشت جدا کنید و دوباره گوشت را به همراه برنج خیس خورده به قابلمه اضافه کنید و بگذارید برنج بپزد.هر از گاهی هم بزنید که برنج ته نگیرد.زمانی که آب گوشت کم شد و برنج نرم شد ، زیره را اضافه کنید و مخلوط نمایید و صبر کنید تا آب شله کاملا کشیده شود.مواد را با گوشت کوب ، بکوبید و سپس سرو نمایید. شله بریانی زیره با لپهمواد لازم شله بریانی زیره با لپهبرای 5 نفرزمان تهیه 30 دقیقهزمان پخت 120 دقیقه برنج۲ پیمانهگوشت گوسفندی گردن یا دنده۲۰۰ گرملپه‎۱/۳ پیمانهنمک و فلفل و زرد چوبه و زیرهبه مقدار لازمطرز تهیه شله بریانی زیره با لپهگوشت را پیاز و کمی زردچوبه تفت دید. در ظرفی دیگر برنج که از 2 ساعت قبل خیس خورده را با کمی زردچوبه و لپه بپزید. گوشت را به همراه آب گوشت به برنج اضافه کنید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم جا بیوفتد. بعد از این که شله تنگ آب شد ، زیره ، نمک و فلفل را اضافه کنید.هر از گاهی شله را هم بزنید تا کاملا مثل حلیم غلیظ شود.دستور پخت شله بریان زیره, غذای سنتی اصفهانی, طرز تهیه شله بریانی زیره با لپه نکات لازم برای تهیه آش بریانی زیره اصفهان می توانید برای پخت گوشت مقدار زیادی آب اضافه کنید و در مراحل زیر از همان آب استفاده کنید.اگر خون چرب دارید می توانید گوشت گوساله را با گوشت بره جایگزین کنید. در مراحل پایانی پخت برنج، نمک را میل کنید و در صورت لزوم نمک اضافه کنید. برای پخت این غذا می توانید از گوشت خورش بدون استخوان استفاده کنید اما اگر با استخوان باشد خوشمزه تر و مقوی تر می شود. اگر هنگام پخت برنج آب کم شد، می توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید. آب سرد کیفیت غذا را خراب می کند. می توانید مقداری گوشت را کنار بگذارید و از آن برای تزیین غذا استفاده کنید. در صورت تمایل می توانید برای پخت شیل بریان زردچوبه را بردارید. .

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …