طرز تهیه شیرینی رشته ختایی


دستور تهیه طناب ختایی طرز تهیه رشته ختایی با شیر, رشته ختایی یا کادایف, طرز تهیه رشته ختایی خامه ای سوغاتی خوشمزه تبریز
رشته ختایی یکی از شیرینی های سنتی تبریز و آذربایجان است. رشته ختای به دو صورت تر و خشک به فروش می رسد که با توجه به نیاز خود می توانید آن را خریداری کنید. رشته ختایی یکی از دسرهای ترد و خوشمزه آذربایجانی است که در ماه رمضان تهیه می شود و بسیار پرطرفدار است. طناب ختایی را می توانید به صورت ورق مشبک در بازارهای سرپوشیده تبریز خریداری کنید. اگر نودل ختای خشک بخرید، در دمای معمولی دوام می‌آورد، اما نودل ختای مرطوب برای نگهداری طولانی‌مدت باید منجمد شود. استفاده از ادویه در این شیرینی سنتی کاملاً خوش طعم است اما بهتر است از دارچین زیاد در مخلوط مواد استفاده نکنید، محیط آن سیاه و تلخ نباشد. در ترکیب مواد از پودر گل رز دانه درشت استفاده کنید. بهتر است از ضخامت دو بند انگشت بیشتر نباشد.رشته فرنگی ختایی مواد لازم برای رشته فرنگی ختایی 2 نفره رشته ختایی (تل کادایف) 300 گرم گردوی خرد شده 2.3 فنجان پودر هل، دارچین، زنجبیل (از هر کدام) 1 قاشق چایخوری پودر قند، 3 قاشق غذاخوری، روغن مایع 50 گرم، کره آب شده 3 گرم گلاب، 2 قاشق غذاخوری شربت، 1 قاشق غذاخوری شکر، یک فنجان آب، 1/2 فنجان هل، 2 فنجان گلوکز، 1 قاشق غذاخوری آبلیمو، 1 پیمانه گلاب، 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده (اختیاری) 3 قاشق غذاخوری رشته ختایی، برای تهیه شهد، آب، شکر و هل را در قابلمه ای مخلوط کرده، روی آتش بگذارید و بجوشانید تا شکر حل شود.گلوکز، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر بجوشانید. زعفران آماده شده را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید و بگذارید خنک شود. گردو خرد شده، پودر قند، پودر هل، دارچین و زنجبیل را با هم مخلوط کرده و گلاب را اضافه کرده و هم می زنیم تا خمیری شود. نخ اشتباه را در یک مستطیل 10 در 20 سانتی متر ببرید. دو لایه رشته فرنگی را روی هم بچینید و مخلوطی از کره ذوب شده و روغن را روی آنها بمالید. مواد میانی را روی رشته گذاشته و به شکل سمبوسه رول یا بپیچید و در سینی فر بچینید و کره بمالید و به مدت 20-30 دقیقه در فر 180 درجه قرار دهید تا برشته شوند. گریل را آتش بزنید شربت سرد را روی رشته های داغ بریزید و بچرخانید تا همه رشته ها با شربت آغشته شوند.  دستور پخت تبریز خطیر تبریز برای تابه های 30 سانتی متری ختا پرفوراسیون   حدود 200 گرم خمیر دندان له شده با گردو با نصف فنجان (حدود 60 تا 130 گرم) گل (حدود سه قاشق غذاخوری زردچوبه، یک قاشق غذاخوری حدود یک قاشق غذاخوری) 4 تا 1/2 قاشق غذاخوری چینی، 1/2 قاشق غذاخوری آب برای خیس کردن رشته ختایی، پودر رز محمدی (قیزل گل) برای ریختن روی رشته ختایی، 1/2 تا 1 قاشق غذاخوری مواد، شهد رشته ختایی، یک شیشه لیوان (هر 175 میلی لیتر) لیوان (آبسه سه و نیم لیوان گلاب (در صورت تمایل) چند قطره (مقدار گلاب زیاد نباشد)) برای رشته ختایی در ظرف پیرکس 28*28 با ارتفاع زیاد، تغییرات مواد تشکیل دهنده به شرح زیر استرشته ختایی 650 گرم شکر یک کیلو کره 350 گرم طرز تهیه رشته ختایی تبریز پودر رزماری و هل و دارچین و زنجبیل را با هم مخلوط کنید. شکر و آب را روی آتش بگذارید تا بجوشد و کمی غلیظ شود. در صورت تمایل می توانید کمی گلاب برای طعم دادن به آن اضافه کنید. غلظت شربت باعث می شود بافت رشته صاف یا خشک شود، بنابراین غلظت شربت را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید. کره را در تابه ای روی حرارت ملایم ذوب کنید. کره ذوب شده را در ظرف دیگری بریزید. نیمی از رشته های ختایی را با یک دست در قالب کفشی چرب بچینید. می توانید رشته ها را کمی با دست فشار دهید تا یکدست تر و صاف تر شوند. زیر کت را با برس مرطوب کنید تا چسبناک شود. نیمی از گردو را روی آن بپاشید. مخلوط ادویه ها را روی آن بپاشید و بقیه مغزها را روی ادویه ها بپاشید. نصف دیگر رشته را روی مواد قرار دهید و با دست کمی فشار دهید تا یکدست شود و کمی آب بپاشید تا یکدست شود، مقداری پودر رزماری روی رشته ها بپاشید و به کمک آن تمام سطح رشته را با کره روغن بزنید. از یک کاردک سوراخ دارکناره های رشته را با قاشق فشار دهید تا رشته ها به هم بچسبند و حدود 35 دقیقه در فر با دمای 170 درجه قرار دهید تا پخته و برشته شوند.شربت ولرم را روی رشته داغ بریزید و در ظرف بگذارید و بگذارید چند ساعت یا یک شب بماند تا شربت جذب رشته شود و سپس در ظرف مورد نظر برگردانید و برش بزنید. رویه خمیر کمی ترد و ترد است، بنابراین برش آن کمی سخت است و نیاز به حوصله دارد. رول رشته فرنگی ختای ترکی در مواد لازم رول رشته فرنگی ختای ترکی در ختای تازه یا کادایف 1 کیلو فندق یا گردو ریز خرد شده 3 پیمانه کره 1 بسته و نیم یا 375 گرم مواد لازم برای رول رشته ختایی شربت 7 لیوان آب شکر 6 لیوان آبلیمو نصف مقدار شیرینی های سنتی تبریز, دستور تهیه رشته ختایی, رشته ختایی خشک ختایی در فرترز تهیه رول رشته ترکی ختایی در فربر برای تهیه شهد شکر و آب را در قابلمه ریخته و روی حرارت می گذاریم تا 15 دقیقه بجوشد سپس آبلیمو را اضافه کرده و بعد از 2 دقیقه حرارت را خاموش می کنیم. رشته های ختایی تازه را در یک تابه بریزید و یک دست فندق یا گردو را در یک طرف بچینید و خوب گرد کنید و لبه های آن را با آب بچسبانید. همه ورقه های رشته ختایی را به همین ترتیب درست کنید و در فر بچینید و با کره آب شده بپوشانید و به مدت 20-30 دقیقه در فر با دمای 180 درجه قرار دهید تا برشته شوند.بعد از پخت اجازه دهید خنک شود و در شربت سرد قرار دهید.رشته ختایی لقمه ای بدون مواد لازم رشته ختایی بدون فر رشته ختایی یا تل کدایف به میزان لازم گردو خرد شده نصف پیمانه دارچین 1 قاشق غذاخوری زنجبیل 1 قاشق چایخوری پودر رزماری 1 قاشق مرباخوری. قند. 1 لیوان آب. نصف لیوان گلاب. 3 قاشق غذاخوری روغن مایع. می توانید فرشته ختای تازه را به هر شکل دلخواه برش دهید و آن را به صورت مثلث یا برش بپیچید. برای تهیه شهد شکر و آب را بجوشانید تا غلیظ شود سپس گلاب را اضافه کنید و بگذارید خنک شود. آجیل و ادویه جات را مخلوط کنید. رشته های ختایی را برش بزنید و وسط آن را با مواد پر کنید و حلقه کنید یا بپیچید و در روغن مایع سرخ کنید و در بشقاب بچینید و با قاشق شربت را روی آن بریزید تا داغ شود. اگر می خواهید رشته هایتان نرم شوند، می توانید بعد از سرخ شدن در تابه بریزید و مخلوط آب شکر را روی آن ها بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود و در آخر گلاب را اضافه کنید. .





مطلب پیشنهادی



آموزش شیرینی پزی طرز تهیه شیرینی روحافزا روحافزای ساوه …

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه ورقه های شکلات رولی برای تزیین کیک ها

می توانید از این ورقه های شکلاتی در تزیین کیک ها و شیرینی ها استفاده …