طرز تهیه شیرینی چُوَلو یا شیرینی زنجبیلی


شیرینی زنجبیلی بدون فر, شیرینی چُوَلو لاری, شیرینی چُوَلو با فر طرز تهیه شیرینی خانگی چلو ساده
نرم و لذیذ در فر چلو لاری یکی از شیرینی های سنتی استان فارس است که طعم اصلی آن پودر زنجبیل است و به همین دلیل به شیرینی زنجبیلی نیز معروف است. شیرینی شهر لارستان در استان فارس سنتی است. شیرینی چووالو سوغاتی لارستان و شیرینی رژیمی است که از قدیم برای عید نوروز در لارستان طبخ می شده است. دلیل نامگذاری این شیرینی استفاده از وردنه مخصوصی به نام چوح است که حالت دنده ای دارد و باعث می شود خمیر در هنگام باز شدن حالت دنده ای پیدا کند. خمیر را بعد از قالب زدن از همان سمتی که آستر زده شده در قالب قرار می دهند تا حالت خود را حفظ کند و خطوط آن از بین نرود. طرز تهیه اول شیرینی چلو لاری مواد لازم برای شیرینی چلو لاری 500 گرم آرد روغن جامد یا کره 200 گرم شکر 200 گرم پودر زنجبیل یک چهارم لیتر آب داغ به میزان لازم (به شرطی که خمیر نسبتا سفت باشد. بدست آمده) شیرینی چُوَلو, شیرینی زنجبیلی, شیرینی های سنتی فارس چلو شیرینی یا شیرینی زنجبیلی

طرز تهیه شیرینی چولو کره را آب کنید. آرد و شکر را با روغن مخلوط کرده و با دست ورز دهید.زنجبیل را اضافه کنید و دوباره خمیر را ورز دهید تا یکدست و یکدست شود.آب گرم را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری منعطف به دست آید که به دست نچسبد. خمیر را به مدت نیم ساعت در کیسه فریزر قرار دهید و سپس با وردنه به قطر 1 سانتی متر باز کنید. خمیر را با کاتر مورد نظر برش دهید، تابه را روی آتش بگذارید تا کاملا داغ شود. خمیرهای قالب زده را در قالب بچینید و پس از تفت دادن یک طرف آن ها را با کفگیر برگردانید و طرف دیگر را هم تفت دهید سپس به ظرف دیگری منتقل کنید تا کاملا خنک شوند. روش دوم شیرینی چولو مواد لازم برای شیرینی چولو یک کیلو آرد سه چهارم کیلوگرم شکر (750 گرم) روغن جامد یک چهارم کیلوگرم (250 گرم) پودر زنجبیل نصف لیوان آب گرم 1 لیوان شیرینی چولو  یا نان زنجبیلی همانطور که شیرینی چولو آماده می شود روغن جامد را داغ کرده و با آرد مخلوط کرده و شکر و زنجبیل را با دست مخلوط کرده و آب گرم را اضافه کرده و دوباره ورز دهید تا به دست نچسبد. اگر خمیر سفت بود می توانید کمی آب به آن اضافه کنید. خمیر را به مدت 2 تا 2.5 ساعت در کیسه نایلونی قرار دهید تا استراحت کند. وقتی خمیر کمی داخل روغن افتاد، آماده پخت است.مقداری از خمیر را پشت سینی قرار دهید و با دست کمی صاف کنید، سپس با وردنه یا سوراخ، خمیر را به ضخامت حدود یک چهارم اینچ باز کنید.با کاتر یا لبه لیوان از خمیر قالب درست کنید و در تابه ای که روی آتش است قرار دهید تا دو طرف آن برشته شود سپس در ظرفی قرار دهید تا خشک نشود. این کیک را می توانید چند ماه در فریزر نگهداری کنید. .

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه انواع دونات خانگی



مطلب پیشنهادی

طرز تهیه سوغاتی «نبات قیچی» از شهر همدان نبات قیچی همان آبنبات های قدیمی است …





مطلب پیشنهادی



آموزش شیرینی پزی طرز تهیه حلوای رقایی گیلانی خوشمزه …

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه ورقه های شکلات رولی برای تزیین کیک ها

می توانید از این ورقه های شکلاتی در تزیین کیک ها و شیرینی ها استفاده …