طرز تهیه نان اردک یا آگردک

طرز پخت نان اردک, اگردک, نان اگردک طرز تهیه سنتی نان اردک، خوشمزه و خاص
همدانی ها، نان اردک یا آگاردک، نان روغنی شیرینی است که در مناطق مختلف ایران برای ماه محرم و رمضان طبخ می شود. نان اردک یکی از نان های خوشمزه سنتی همدان است. نان اردک به آگارده، آگاردک نیز معروف است. نان اردک یکی از نان های شیرین روغنی به شمار می رود و برای ماه مبارک رمضان در همدان و استان های مرکزی نیز پخت می شود. نان اردک اصفهان نیز برای مراسم و اعیاد مختلف پخته می شود. نان اردک گیلان با کره شمالی مرغوب و آرد برنج درست می شود، در این مقاله طرز تهیه نان اردک خانگی را به روش سنتی به شما آموزش می دهیم.روش اول پخت نان اردک یا گردک مواد لازم برای نان اردک یا آرد سفیده تخم مرغ حدود 3 لیوان شیر ½ پیمانه شکر ¼ پیمانه کره ¼ پیمانه تخم مرغ 1 نمک 1 پیمانه چوب 1 قاشق چای خوری نمک 1 پیمانه مخمر مواد فوری پودر مایه 1 قاشق غذاخوری آب گرم 5 لیوان شکر 1 قاشق غذاخوری  طرز تهیه نان اردک یا تخم مرغ اردک برای تهیه نان اردک همدانی، مایه را با آب گرم و شکر مخلوط کرده و به مدت 10 دقیقه در ظرفی قرار دهید و در ظرف مناسبی قرار دهید. جای گرم تا زمانی که مخمر عمل کرده و کف کند.شیر را با شکر، مخمر، تخم مرغ، روغن، نمک و زردچوبه مخلوط کنید تا یکدست شود. آرد را دو بار الک کنید. نیمی از آرد را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. بقیه آرد را کم کم اضافه کنید تا یکدست شود. جایی اضافه کنید که خمیر به دستتان نچسبد. خمیر را کمی ورز دهید تا یکدست شود سپس در یک کاسه بزرگ قرار دهید و با سلفون بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جای گرم استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود، خمیر را کمی ورز دهید تا هوای اضافی گرفته شود. . خمیر را گرد و نازک با وردنه باز کنید. یک ماهیتابه بزرگ را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن اضافه کنید، این نان روغن زیادی به خود جذب می کند بنابراین خیلی چرب نیست. دو طرف نان را در روغن بسیار کمی سرخ کنید.روش دوم پخت نان اردک یا تخم مرغ مواد لازم: تخم مرغ 2 عدد شیر 1 لیوان شکر 1/2 لیوان روغن 2 قاشق غذاخوری آرد حدود 4 پیمانه زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری نمک، 1/2 قاشق غذاخوری خمیر مایه، 1 قاشق چایخوری بکینگ پودر، 1/2 قاشق چایخوری طرز تهیه اردک نان سنتی همدان, طرز تهیه نان اردک بدون خمیر مایه, طرز تهیه نان اردک طرز تهیه نان اردک یا آگاردشیر
شیر را گرم کنید تا ولرم شود، سپس با تخم مرغ، شکر، مایه خمیر و روغن مخلوط کنید.زردچوبه و زعفران را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود، آرد را الک کرده و نصف آن را جدا کرده و با نمک و بکینگ پودر مخلوط کنید و این مخلوط را به مواد اضافه کنید و هم بزنید، نصف دیگر آرد را کم کم اضافه کنید. اضافه کردن مواد تا زمانی که خمیر به دست نچسبد. خمیر را گرد کرده و در یک کاسه بزرگ قرار دهید و روی ظرف را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود، اجازه دهید خمیر استراحت کند و با وردنه گلوله های کوچکی از خمیر جدا کنید و روی هر دو سرخ کنید. طرفین نان در ماهیتابه با کمی روغن.  طرز تهیه نان اردک سنتی, نان اردک سنتی, دستورپخت نان اردک نکاتی برای تهیه نان مرغابی خوشمزه

در روش سنتی خمیر این نان را نازک پهن می کنند و با روغن زیاد سرخ می کنند اما برای تهیه آن در منزل بهتر است از کمی روغن استفاده کنید. بهتر است از آرد بربر برای تهیه نان استفاده کنید، می توانید کمی زردچوبه به روغن داخل ماهیتابه اضافه کنید، اضافه کردن زردچوبه به خمیر نان کاملا اختیاری است، اگر طعم شما شیرین است می توانید مقدار شکر را در دستور اضافه کنید.نان اردک را می توانید برای مدت طولانی در فریزر و در پلاستیک نگهداری کنید.نان اردک را با عسل و آبغوره سرو می کنند برای صاف و خوش فرم شدن نان می توان بعد از بازکردن خمیر با وردنه با کاتر گرد شکل داد. .

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه انواع ترشی رشتی

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …