مزایای گوشت اردک که آن را بیشتر از یک خوراکی معمولی می کند

طبع گوشت اردک, ارزش غذایی گوشت اردک, روش پخت گوشت اردک

خواص درمانی گوشت اردک

خواص گوشت اردک: 11 خاصیت گوشت اردک برای سلامتی و درمان

گوشت اردک نسبت به گوشت مرغ مغذی تر و البته دیرهضم تر می باشد و از آنجا که جزو گوشت های پرچرب محسوب می شود با وجود مواد مغذی بسیاری که دارد باید به صورت متعادل مصرف شود.

گوشت اردک بر خلاف گوشت مرغ قرمز رنگ می باشد و طبعی گرم داشته ، دیرهضم تر می باشد ولی بها غذایی بالاتری داشته و مقوی تر می باشد. گوشت اردک جزو گوشتهای پر چرب محسوب می شود بنابراین مصرف آن برای افرادی که کلسترول بالایی دارند باید با احتیاط باشد. بیشتر چربی گوشت اردک در پوست و زیر سینه قرار دارد که میتوانید قبل از پخت آنها را سوا کنید.

هر 100 گرم گوشت اردک بدون پوست 201 کالری و با پوست 337 کالری دارد.

گوش اردک منبع پتاسیم می باشد و با وجودی که مصرف متعادل آن میتواند منجر به کاهش فشار خون و تقویت سلامت قلب شود ولی زیاده روی در مصرف آن به دلیل چربی بالایی که دارد برای سلامت مفید نیست.

طبع گوشت اردک در طب سنتی

از نظر طب سنتی طبع گوشت اردک گرم می باشد و بها غذایی بالایی دارد. چرب گوشت اردک هم خاصیت گرم و میلن دارد. گوشت اردک دیرهضم می باشد و بهتر می باشد برای وعده شام و نزدیک به دوران خواب مصرف نشود.

مصلح گوشت اردک : کرفس ، آویشن ، پونه ، سرکه ، زنجبیل و گشنیز.

گوشت اردک برای افرادی که معده ضعیفی دارند زیاد مناسب نیست ولی برای افرادی که قدرت هضم بالایی دارند فوق العاده مقوی می باشد.

بها غذایی گوشت اردک

بها غذایی گوشت اردک در هر 100 گرم

بیشتر بخوانید:  مضرات نوشابه چیست؟
انرژی     135 کالری
چربی  28 گرم
  کلسترول  10 گرم
  پروتئین  19 گرم
 سدیم  59 میلی گرم
پتاسیم  204 میلی گرم
 ویتامین آ 4 درصد مقدار مورد نیاز روزانه
  ویتامین ب 12   5 درصد
 ویتامین ب 6 10 درصد
   آهن  15 درصد
 منیزیم 4 درصد
 روی  2 درصد

خواص گوشت اردک, پخت گوشت اردک, مضرات گوشت اردک

خواص گوشت اردک برای بدن

خواص گوشت اردک

گوشت اردک قرمز رنگ می باشد و سرشار از پروتئین با کیفیت بالاست.

مواد مغذی موجود در گوشت اردک عبارتند از : فسفر ، آهن ، روی ، ویتامین ب 6 ، ویتامین ب 12 ، سلنیوم ، فولات و منیزیم گوشت اردک چربی بالایی دارد ولی ز آنجا که نقطه ذوب پایین تری نسبت به گوشت مرغ ( 37 درجه )  و گوشت گاو ( 45 درجه ) دارد به آسودگی در بدن متابولیزه می شود.

دمای ذوب چربی گوشت اردک 14 درجه می باشد که از دمای طبیعی بدن انسان پایین تر می باشد و به همین دلیل به آسودگی در بدن ذوب می شود بنابراین مصرف گوشت اردک سبب چاقی نخواهد شد. پخت گوشت اردک با پوست سبب می شود که گوشت چرب و خوشمزه تر باشد و کیفیت خودش را بهتر حفظ کند.

خواص گوشت اردک براساس مطالعات زمان پزشکی طب اسلامی جمله می باشد از :

– تقویت کلیه ها

– افزایش قوای جنسی و افزایش بنیه

– درمان سرفه  و خشکی سینه

– مفید برای افرادی که گرفتار خونریزی شده اند.

درمان کم خونی با گوشت اردک

گوشت اردک به خصوص جگر و بال اردک به دلیل داشتن مقدار زیاد آهن و روی برای درمان کم خونی ناشی از تنگدستی آهن به خصوص در زنان باردار بینهایت مفید می باشد.

مقابله با رادیکالهای آزاد با گوشت اردک

گوشت اردک دارای آنتی اکسیدان می باشد که میتواند با اثرات مخرب رادیکالهای آزاد در بدن مقابله کند.

بیشتر بخوانید:  طبع ، خواص دارویی و نحوه مصرف گیلاس وحشی

گوشت اردک منبع ویتامین های گروه ب

وجود ویتامین های ب 6 و ب 12 در گوشت اردک سبب افزایش سوخت و ساز بدن ، سلامت اشتها و تقویت سیستم عصبانی می شود.

کمبود این ویتامین ها در بدن سبب کم خونی ، بی‌حالی اعصاب ، سستی و بی حالی و سردرد می شود.

درمان کم خونی با گوشت اردک, گوشت اردک, فواید گوشت اردک

فواید گوشت اردک برای سلامتی

سلامت هضم با گوشت اردک

وجود ویتامین ب 5 یا اسید پانتوتنیک در گوشت اردک به کوآنزیم A برای افزایش سرعت هضم غذا کمک میکند بنابراین اگر به صورت اصولی و هفته ای 1 بار مصرف شود نیاز بدن به این ویتامین رفع شده و سطح جذب مواد مغذی در بدن افزایش پیدا می کند.

کاهش وزن و لاغری با گوشت اردک

گوشت اردک سیر کننده می باشد و سبب می شود مقدار کمتری کالری داخل بدنتان کنید ،  دیر هضم می باشد و سبب می شود مدت دوران بیشتری حس سیری کنید و بازدارنده از پرخوری کاذب در شخص می شود .  با مواد مغذی زیادی که دارد می تواند انرژی مورد نیاز بدن در روز را تامین کند.

ویتامین ب 2 یا نیاسین که در گوشت اردک وجود دارد به سلامت متابولسیم چربی در بدن کمک میکند و سبب نرم و روان شدن دستگاه گوارش می شود و روی عملکرد درست غده تیروئید موثر می باشد.

تقویت قوای جنسی با گوشت اردک

مصرف منظم گوشت اردک در افرادی ک بی‌حالی قوای جنسی دارند بینهایت موثر می باشد و میتواند باعق سلامت و تقویت قوای جنسی شود.

حفظ سلامت جسمی و ذهنی سالمندان

ترکیب مواد مغذی گوناگون در گوشت اردک و پروتئین با کیفیت به حفظ سلامت جسمی و ذهنی سالمندان کمک میکند.

تقویت عضلات با گوشت اردک

گوشت اردک ترکیبی کامل برای تغذیه عضلات و سلامت عملکرد کلی بدن می باشد و از گرفتگی های عضلانی پیشگیری میکند.

درمان عفونت های دستگاه تنفسی

ترکیب مواد معدنی موجود در گوشت اردک میتواند به تسکین گلو درد ، درمان سرفه ، درمان خشکی سینه و صاف کردن صدا کمک کند.

تقویت سلامت موها با گوشت اردک

گوشت اردک حاوی ویتامین ب 2 یا ریبو فلاوین می باشد که به حفظ سلامت موها و پیشگیری از ریزش مو  کمک میکند.

تقویت استخوان و دندان با گوشت اردک

گوشت اردک منبع غنی از فسفر می باشد که به تقویت استخوانها و دندان ها کمک میکند.

مضرات گوشت اردک

گوشت اردک جزو گوشتهای پرچرب محسوب می شود بنابراین نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.

زیاده روی در مصرف گوشت اردک میتواند سبب بالا رفتن چربی و کلسترول شود و برای افرادی که ناراحتی های قلبی ، فشار خون دارند مفید نیست و میتواند سبب انسداد عروق و بالا رفتن کلسترول خون شود.

روش پخت گوشت اردک

گوشت اردک معمولا بوی زهم زیادی دارد برای از بین بردن گوشت اردک باید 3 بار گوشت را در آب بیندازید و به جوش بیاورید و آب را دور بریزید سپس پیاز ، سبزی و ادویه های دلخواهتان را به قابلمه افزایش کنید.

میتوانید قبل از پخت نهایی گوشت اردک را نمک بزنید و با کمی روغن در تابه ای نچسب سرخ کنید.

 

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …