نکات پخت مربا


شکرک زدن مربا, علت شکرک زدن مربا اگر مربا نازک باشد کپک می زند. در این قسمت نکات ریز و درشت در مورد مربا را برای شما آماده کرده ایم که امیدواریم مورد توجه شما قرار گیرد. در این قسمت نکات ریز و درشت در مورد مربا را آماده کرده ایم. مربا برای شما امیدواریم مورد توجه شما قرار گیرد قالب گیری مربا: مربا و شربت خانگی با شل شدن کپک زده و قوام مناسبی ندارند. اگر یکی دو روز بعد از درست کردن مربا متوجه رقیق شدن مربا شدید، دوباره روی حرارت بگذارید و بجوشانید تا غلیظ شود. در این صورت دوباره آب جوش را روی مربا بریزید و آن را بجوشانید. برای کاهش شیرینی مرباهای بسیار شیرین از کمی آبلیمو استفاده کنید، در واقع کم بودن قندهای فرآوری شده در مرباها مهمترین عامل شیرین شدن آن محسوب می شود.البته شکرک زدن نشانه فساد یا بی کیفیتی مربا نیست و می توانیم با خیال راحت این گونه محصولات را بدون نگرانی از سلامت شما مصرف کنیم.بهتر است بدانید که تنظیم میزان شکر اینورت و اسیدیته مرباها از تبدیل شدن آنها به شکر جلوگیری می کند. شکر معکوس با افزودن کمی شکر به میوه های ترش برای تهیه مربا از آنها به وجود می آید و از تشکیل مربا جلوگیری می کند. از شیرین شدن نکته دوم در مورد تهیه مربای میوه شیرین است. در مراحل تهیه این نوع مربا باید در مدت زمان پخت حدود یک قاشق غذاخوری سرکه یا آبلیمو اضافه کرد تا قندهای معکوس تشکیل شود تا مربای شیرین شیرین نشود همیشه از میوه های سالم و تازه استفاده کنید. میوه باید سالم و بدون لک باشد و بیش از حد رسیده یا له نشود. برای تهیه مربای معطر از گلاب، دانه هل، وانیل و چوب دارچین استفاده کنید. برای رنگ دادن بیشتر می توانید از زعفران یا رنگ خوراکی مجاز نیز استفاده کنید، بهتر است مرباها را در ظرف لعاب دار تهیه کنید.به جز مربا که باید در ظرف مسی تهیه شودقوام شربت به این معنی است که شکر و آب آنقدر غلیظ است که میوه کپک نزند. زمانی که مربای خنک شده از روی قاشق به حالت کشسان بریزد، قوام شربت و مربا را احساس می کنید. برای تهیه شربت آسان، می توانید یک عدد سفیده تخم مرغ را به شربت در حال جوش اضافه کنید، اما آن را مخلوط نکنید. بعد از چند لحظه می بینید که سفیده سفت می شود و رنگ آن تیره می شود اما رنگ مربا روشن می شود. جوشاندن زیاد مربا باعث تیره شدن رنگ آن می شود. اگر از میوه های خیلی شیرین مربا درست می کنید در پایان پخت کمی آبلیمو اضافه کنید در زمان پخت مربا به جز مارمالاد باید درب ظرف باز باشد تا رنگ مربا تغییر نکند. در مورد مربا باید درب کاسه را ببندید تا رنگ مربا قرمز شود هر نوع عطری که برای طعم دادن به مربا استفاده می شود باید در پایان پخت به مربا اضافه شود. برای اکثر مرباها بهتر است بلافاصله بعد از پخت مربا باشد.بعد از اینکه مربا را درست کردید آن را در شیشه نریزید و بگذارید یک شب در ظرفی که مربا را در آن پخته اید بگذارید.اگر غلظت شربت را مناسب دیدید آن را داخل شیشه بریزید و اگر مربا خیلی مایع بود دوباره بجوشانید و بعد از خنک شدن کامل داخل شیشه بریزید.برای اینکه مربا به مدت طولانی بماند، در شیشه را پر از مربا کنید و خوب ببندید و در قابلمه ای با آب جوش قرار دهید. به طوری که آب کاملاً روی لیوان را بپوشاند و 5-10 دقیقه بجوشانید. سپس آن را بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا خنک شود. در این صورت مربا را می توان برای مدت طولانی نگه داشت، شناور بودن و جدا شدن مربا از شربت به دلیل استفاده از میوه نارس است یا میوه را خوب نپختید یا وقتی آن را از روی حرارت برداشتید. بلافاصله آن را اضافه کنید لیوانی ریخته است. برای تهیه مرباهای تهیه شده از پوست میوه ابتدا باید تلخی آن مانند وهاوی را از بین ببرید. برای این کار آن را دو بار در آب بجوشانید. سپس در آبکش گذاشته و به مدت 24 ساعت در آب سرد قرار داده و در یخچال قرار دهید. در این 24 ساعت چند بار آب را عوض کنید، بهتر است از قاشق چوبی برای هم زدن مربا استفاده کنید، می توانید از میوه های خشک نیز در تهیه مربا استفاده کنید. اما در صورت امکان بهتر است از میوه تازه استفاده کنید.قبل از افزودن شکر و شربت به مربا، میوه باید کاملا پخته شود.زیرا شکر مانع از پخت کامل میوه می شود و پوست را سفت می کند.میوه هایی مانند توت فرنگی که بسیار نرم هستند و به سرعت له می شوند بهتر است ابتدا با شکر بپوشانند یا در شربت برای جلوگیری از له شدن استفاده شوند. درست کردن انواع مربا با کدام میوه ها می توان انواع مربا درست کرد؟ از زردآلو، توت فرنگی، چغندر، سیب، هلو، گیلاس، کیوی، آلو زرد یا قطره طلایی.در مورد میوه هایی که دانه دارند ابتدا دانه ها را جدا کرده و سپس له کنید. برای یک کیلو میوه شیرین نیم کیلو شکر و برای یک کیلو میوه اسیدی 750 گرم شکر اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید. اگر می خواهید مربایتان ژلاتینی باشد می توانید یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را به ازای یک کیلوگرم میوه به نصف لیوان آب جوش برسانید و به میوه مورد نظر اضافه کنید و بعد از 3 الی 4 جوشیدن از روی حرارت بردارید. برای تهیه مربای سیب و هلو آنها را پوست گرفته و له کنید و با 2 لیوان آب بپزید. سپس شکر را اضافه کنید.بهتر است مربای زنبور عسل را ژلاتینه کنید، تخم مرغ را در یک فنجان آب جوش حل کنید و نصف قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را به مربا اضافه کنید.میوه های کاملا رسیده برای تهیه مربا بهتر است برای اینکه بفهمید مربا قوام خوبی دارد یا نه می توانید از دو روش زیر استفاده کنید: 1) مقداری از مربای در حال جوش را بردارید و کمی خنک کنید. حالا مقداری را بین دو انگشت بگذارید و انگشت خود را باز کنید. اگر کشیده شد مربا غلیظ است ۲) یک قطره مربا را در کمی آب سرد بریزید. اگر مربا بنشیند و شکافته نشود و از بین نرود به قوام خود رسیده است. برای جلوگیری از ورود هوا به داخل شیشه مربا، روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید و در را محکم ببندید و زمانی که زمان استفاده فرا رسید فویل را از شیشه خارج کنید. چون مربا کپک میزنه هر وقت مربا کف کرد کاملا پخته می شود. برای تهیه مربا می توانید از ترکیب میوه ها مثلا ترکیب توت فرنگی و سیب استفاده کنید! میوه هایی که زود سیاه می شوند مانند سیب را بعد از پوست کندن در آب سرد و آبلیمو بریزید و بعد از چند لحظه بپزید. این کار از تغییر رنگ مربا و سیاه شدن میوه جلوگیری می کند.می توانید از آب لیموترش برای ترد کردن مرباهایی مانند خیار، کدو تنبل و پوست هندوانه استفاده کنید.برای تهیه آن 3 قاشق غذاخوری لیمو را با 2 لیتر آب مخلوط کرده و میوه ها را به مدت 24 ساعت در آن قرار دهید. سپس میوه را از آب خارج کرده و خوب بشویید. سپس برای پخت مربا استفاده کنید. .





مطلب پیشنهادی



اسرار خانه داری با دوستانتان به اشتراک بگذارید …

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …