طرز شیرینی های شب کریسمس

کریسمَس یا نوئل جشنی میباشد در رسم مسیحیت که به غرض گرامی‌داشت زادروز مسیح برگزار می‌شود. بسیاری از اعضای کلیسای کاتولیک روم و پیروان رسم پروتستان، کریسمس را در روز ۲۵ دسامبر جشن گرفته و بسیاری آنرا در شامگاه ۲۴ دسامبر نیز برگزار می‌کنند. اعضای بیشتر کلیساهای ارتودوکس در سراسر دنیا نیز روز بیست و پنجم دسامبر را به عنوان میلاد مسیح جشن می‌گیرند.

برخی از مسیحیان ارتودوکس در روسیه، اوکراین، سرزمین مقدس (ناحیه تاریخی فلسطین) و دیگر مکانها، به سبب پیروی از گاهشماری یولیانی، جشن کریسمس را در روز ۷ ژانویه برپا می‌دارند. اعضای کلیسای ارامنه طبق سنت منحصر به فردی، روز میلاد و همچنین روز غسل تعمید مسیح را همزمان در روز ششم ژانویه جشن می‌گیرند.

همانند نوروز ما، این شب غذا و شیرینی های مخصوص خود را دارد که در کشورهای مختلف دنیا با هم تفاوت دارند. ما در این مطلب، شیرینی های رایج در شب های کریسمس در برخی کشورهای دنیا را انتخاب کرده ایم.

آشنایی با شیرینی های مخصوص کریسمس,پخت شیرینی های کریسمس

اتریش: کوکی لینزر
کوکی‌ Linzer، محبوب ترین شیرینی شب عید کشور اتریش و ایالت متحده آمریکا میباشد. این شیرینی را می توان به شکل و اندازه های مختلف برای انواع مراسم ها تهیه کرد. اما فرمت مستقر آن در هر شکل و اندازه، دو لایه کیک میباشد که همچون ساندویچ روی هم قرار گرفته اند و یک لایه مربا یا مارمالاد وسط آنها را پر کرده میباشد.

شمار: 48 رقم کوکی
زمانه پخت: 20 لحظه

مواد لازم :

 گردو 227 گرم
 نشاسته ذرت  نصف پیمانه
 کره آب شده  1.5 پیمانه
 شکر قنادی 1 و 1/3 پیمانه
وانیل دو قاشق چایخوری
نمک ¾ قاشق چایخوری
تخم مرغ درشت یک رقم
آرد کامل 2 و 3/4  پیمانه
مربای آلبالو یا تمشک ¾ پیمانه
بیشتر بخوانید:  طرز تهیه انواع کیک عصرانه ساده و شکلاتی

طرز تهیه :
1. گردو و نشاسته ذرت را در غذاساز بریزید هم بزنید تا گردوها کاملا پوره و آسیاب شوند.

2. در یک کاسه بزرگ، کره و یک پیمانه شکر قنادی را با هم‌زن برقی و سرعت پایین مخلوط کنید. سپس سرعت همزن را زیاد کنید و دو لحظه دیگر هم بزنید تا پف کند. وانیل، نمک و تخم‌مرغ را افزایش کنید و با سرعت میانه هم‌زن هم بزنید. دوباره سرعت دستگاه را کم کنید و به تدریج و مرحله به مرحله مخلوط آرد و گردو را افزایش کنید.

3. خمیر را به 4 بخت تقسیم کنید. آنها را گلوله کنید و سپس فشار دهید تا به دایره مسطح تبدیل شوند. آنها را داخل کیسه پلاستیکی بگذارید و به مدت 4 تا 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شوند.

4. فر را با دمای 325 درجه فارنهایت گرم کنید. یکی از خمیرها را از یخچال خارج کنید و 10 تا 15 لحظه در دمای اتاق بگذارید. سپس روی سطح صاف، آرد بپاشید و با وردنه، خمیر را باز کنید تا نازک شود. با قالب های فلزی به اشکال دلخواه آنها را برش دهید و هر شمار کوکی که می توانید از آن تهیه کنید. همین کار را با باقی مانده خمیر ازسرگیری کنید.

5. کف سینی فر را با روغن چرب کنید و کوکی ها را با دوری داخل آن بچینید. آنها را به مدت 17 تا 20 لحظه در فر بپزید تا لبه های آنها طلایی شوند. سپس کوکی ها را از فر خارج کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه پنکیک شکلات و دارچین

6. پس از پخته و خنک شدن همه کوکی ها، 1/3 پیمانه پودر قند باقی مانده را روی آنها الک کنید.

7. در یک کاسه کوچک، مربا را با چنگال هم بزنید تا نرم شود. سپس روی نیمی از کوکی ها بمالید. روی آنها یک لایه کوکی دیگر که پودر قند دارد بگذارید. این شیرینی خوشمزه آماده سرو میباشد.

8. باید بدانید این شیرینی را می توان به مدت 1 هفته در دمای اتاق و دو ماه در فریزر نگهداری کرد.

*********

آشنایی با شیرینی های مخصوص کریسمس,پخت شیرینی های کریسمس

بلژیک:  Speculaas
شیرینی رایج کشورهای بلژیک و هلند، ادویه‌دار، ترد و باریک میباشد و روی آنها انواع تصاویر سنتی مخصوص کریسمس حکاکی می شود. Speculaas در اصل برای کشور بلژیک میباشد و برای کودکان تهیه می شود تا در ششم دسامبر هر سال مراسم سنت نیکولاس را جشن بگیرند.

شمار: 32 رقم کوکی
زمانه پخت: 65 لحظه

مواد لازم :

آرد کامل 3.5 پیمانه
 جوش شیرین نصف قاشق چایخوری
 نمک نصف قاشق چایخوری
 پودر دارچین 1.5 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل یک قاشق چایخوری
پودر جوزهندی 1/4 قاشق چایخوری
پودر هل 3/4 قاشق چایخوری
 پوست رنده شده جوزهندی 1/4 قاشق چایخوری
پودر فلفل سفید 1/4 قاشق چایخوری
پودر میخک نوک انگشت
کره آب شده 170 گرم
شکر قهوه ای یک پیمانه
آب 1/3 پیمانه

طرز تهیه :
1. در یک کاسه بزرگ، آرد، جوش‌شیرین، نمک، دارچین، زنجبیل، جوزهندی، هل، پوست جوزهندی، فلفل سفید و میخک را با یکدیگر مخلوط کنید.

2. شکر قهوه ای و کره را با یکدیگر هم بزنید تا حالت خامه ای پیدا کنند. نیمی از مخلوط آرد را به آنها افزایش کنید و خوب هم بزنید. سپس آب و باقی مانده مخلوط آرد را افزایش کنید. خمیر به دست آمده را به سه بخت تقسیم کنید و سطح آنها را صاف کنید، داخل پلاستیک بگذارید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه کیک پرتقال و هویج کیکی

3. روی سطح صافی پودر قند بپاشید. خمیر را با وردنه باز کنید. قالب مورد نظر را روی خمیر قرار دهید و فشار دهید تا نقش بازي كردن دلخواه روی خمیر ایجاد شود. سپس، لبه های طرح را برش دهید و آنها را با دوری داخل سینی فر بچینید. سینی را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا شیرینی ها کمی خود ر ا بگیرند.

4. در این مرحله، فر را با دمای 325 درجه فارنهایت گرم کنید.  یک سینی از شیرینی ها را داخل فر بگذارید، دمای فر را به 250 درجه فارنهایت کاهش دهید و به مدت 55 تا 65 لحظه آنها را بپزید.

منبع: خوی وب

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه ورقه های شکلات رولی برای تزیین کیک ها

می توانید از این ورقه های شکلاتی در تزیین کیک ها و شیرینی ها استفاده …