خواص بادام درختی

خواص بادام, خواص داروئی بادام درختی

بادام ملین و روغن بادام ضد یبوست است.

بادام حاوی یک گلیکوزید سیانوژن به نام آمیگدالین است. این گلیکوزید به مقدار کم در بادام شیرین وجود دارد، اما در بادام تلخ 1 تا 3.5 درصد سمیت آن وجود دارد و می تواند منبع مسمومیت در حیوانات یا انسان باشد. هیدرولیز آمیگدالین باعث تولید انزالدئید، جنتوبیوز و اسید هیدروسیانیک می شود.

ویژگی های درخت بادام ریشه درخت بادام بسیار قوی است. این درخت حتی با رطوبت کم نیز می تواند رشد کند. برگها بیضی شکل، باریک، نوک تیز و سبز هستند. گل ها بسیار زیبا و صورتی هستند. شکوفه های بادام در اوایل بهار ظاهر می شوند.

به طور کلی دو نوع بادام وجود دارد: 1- بادام شیرین 2- بادام تلخ.

دانه بادام سفت است، پوست بیرونی آن سبز روشن و پوشیده از پر است و داخل آن یک بادام پوست سخت وجود دارد. در ابتدای تشکیل میوه، پوشش بیرونی سبز و گوشتی است که پوشیده از کرک است و هنوز رشد خوبی نداشته است که به آن تفاله بادام آماندون می گویند که ویژگی های خاصی دارد.

وقتی بادام ها رسید پوست سبز بیرونی آن کم کم خشک می شود و پوست سفت می شود و دانه های بادام داخل آن رشد می کند و آماده مصرف است.

دانه های بادام بیضی شکل و مسطح هستند و یک طرف آن نوک تیز دارد. مغز بادام داخل پوسته نارک قهوه ای رنگ است که با آب داغ جدا می شود و مغز بادام داخل آن سفید است.

دانه بادام طعمی شیرین و ملایم دارد و به راحتی از بادام تلخ تشخیص داده می شود.

تمام قسمت های درخت بادام شیرین مانند گل ها، برگ ها و میوه ها مورد استفاده دارویی قرار می گیرد.

درمان بادام شیرین: از نظر طب قدیم ایران، بادام شیرین کمی گرم و مرطوب است.

1- بادام ضد التهاب است و روغن بادام با یبوست مبارزه می کند.روغن بادام را می توان برای رفع یبوست کودکان استفاده کرد.

2- بادام سینه را نرم می کند 3- سرفه و گلودرد و تنگی نفس را کاهش می دهد و آن را بالا می برد.

4- بادام معده، مثانه و اسهال را درمان می کند 5- بادام بو داده مقوی و تقویت کننده معده است.

6- بادام قوای جنسی را تقویت می کند و تعداد اسپرم را زیاد می کند. 7- بادام را آسیاب کرده و با عسل مخلوط کنید، برای دردهای کبد و سرفه مفید است

8- تقویت کننده لثه و ریشه دندان ها 9- رب بادام برای خشکی دهان مفید است.

10- شکوفه بادام و سقط کن

11- بلعیدن پوست میوه قهوه ای رنگ بهترین دارو برای تسکین درد و تورم دستگاه تنفسی است. (مصرف 5 گرم در 100 گرم آب است).

بیشتر بخوانید:  خواص سیب سبز

12- برگ بادام برای کبد و کبد مفید است 13- روغن بادام خواب آور است و بی خوابی را برطرف می کند.

14- براي تقويت سينه و نرم كردن روده ها و رفع سرفه خشك روغن بادام را با شكر و كتيرا و غذا مخلوط كنيد.

15- روغن بادام را با آب گرم به عنوان داروی اسهال و قولنج کودکان مخلوط کنید و این مخلوط سنگ مثانه را دفع کرده و ادرار را آسان می کند.

16- برای معالجه نقرس و رفع جریان بادام به ستون فقرات روغن بادام بمالید 17- برگهای بادام تازه ملین و ضد کرم است.

18- برگ خشک درخت بادام اسهال را تسکین می دهد و 19- روغن بادام شیرین به دلیل خاصیت تسکین دهنده و نرم کنندگی در کرم ها و روغن ها استفاده می شود.

20- برای رفع بیماری سینه روغن بادام شیرین را با هم وزن عسل و یک عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنید تا شیرین شود.

سپس جوشانده گل ختمی را اضافه کرده و هر سه ساعت یک قاشق میل کنید

21- برای رفع خارش پوست کودک سرخک و مخملک را روغن بادام بمالید خارش را برطرف می کند.

22- مالیدن روغن بادام روی پوست تورم را کاهش می دهد و سوختگی را التیام می بخشد 23- روغن بادام اگزما را تسکین می دهد.

بیشتر بخوانید: روش خشک کردن بادام و گردو.

خواص بادام درختی,فواید بادام درختی

روغن بادام تلخ تبخال دست و پا را برطرف می کند.

خواص بادام تلخ اسانس بادام تلخ از نظر طب قدیم ایران بسیار گرم و خشک است.

1- بادام تلخ را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید، داروی خوبی برای سردرد است، مالیدن دور چشم نیز برای بهبود بینایی مفید است.

2- خوردن بادام تلخ برای تنگی نفس، سرفه و ذات الریه مفید است 3- خوردن بادام تلخ با عسل، کبد را پاک می کند و می جوشد.

4- برای تسکین درد کلیه بادام تلخ را با نشاسته و نعنا بخورید 5- بادام تلخ با عسل برای قولنج مفید است.

6- برای رفع سنگ کلیه و عیوب کلیه بادام تلخ را با آب انگور مخلوط کنید و بخورید.

7- اگر قاعدگی خانم ها دیر شود، بهترین روش درمانی قرار دادن شیاف بادام تلخ در واژن است.

8- برای از بین بردن لکه های صورت، بادام تلخ را پودر کرده و با سرکه مخلوط کرده و خمیر کنید و روی پوست بمالید.

9- ضماد بادام تلخ برای درمان زخم های خارش دار و قرمز استفاده می شود 10- ریشه بادام تلخ برای درمان انواع درد مفید است.

بیشتر بخوانید:  نسکافه چیست؟ + خواص و مضرات

.

13- روغن بادام تلخ مسکن است 14- روغن بادام تلخ برای تنگی نفس، درد کلیه و دفع سنگ مثانه مفید است.

15- یک قطره روغن بادام تلخ در گوش بریزید تا وزوز گوش و صدای زنگ گوش برطرف شود.

17- روغن بادام تلخ ترک های دست و پا ناشی از سرما را برطرف می کند.

18-افراد مبتلا به اگزما اگر به جای صابون برای شستن ناحیه مبتلا به اگزما، رب بادام تلخ درست کنند، به زودی بهبود می یابند.

19- رب بادام تلخ برای رفع بوی بد پا و پیشانی مفید است.20- روغن بادام تلخ در درمان سرفه مفید است

ترکیب شیمیایی: بادام شیرین دارای 50 تا 55 درصد روغن و بادام تلخ دارای 40 تا 45 درصد روغن است. بادام همچنین حاوی ۲۵ درصد سفید و دیاستاز به نام امولسین، قند، صمغ، موسیلاژ و مواد معدنی است.

بادام تلخ دارای یک جزء خاص (1 تا 3 درصد) به نام آمیگدلین است که از اثر آب بر این ماده، اسید سیانوریک، بنزوئیک آلدهید و گلوکز به دست می آید.

از اسانس بادام تلخ (آلدهید بنزوئیک) در عطرسازی استفاده می شود و همچنین از آن برای تهیه رنگ سبزی به نام مالاکیت استفاده می شود. اسانس بادام به دلیل داشتن اسید سیانیدیک کمی تلخ است. میزان اسید سیانیدیک در بادام تلخ 000025/0 درصد است.

در 100 گرم بادام شیرین خشک عناصر زیر وجود دارد: آب: 7.4، انرژی گرمایی: 598، کالری: 6.18 گرم، چربی اشباع: 2.54 گرم، نشاسته: 5.19 گرم، کلسیم: 320 میلی گرم، فسفر: 50 میلی گرم، فسفر: 50 میلی گرم. : 7.4 میلی گرم پتاسیم: 770 میلی گرم، ویتامین B1: 0.25 میلی گرم، ویتامین B2: 0.9 میلی گرم، ویتامین B3: 5.3 میلی گرم.

استفاده از روغن بادام: برای به دست آوردن روغن بادام، پس از تمیز کردن و خشک شدن، دانه های بادام را له کرده و به صورت خمیر در می آورند، سپس خرد کرده و روغن آن را استخراج می کنند.به این روغن فشار اول می گویند. تفاله بادام باقی مانده از پرس اول تحت حرارت و مواد شیمیایی قرار می گیرد و روغن پرس دوم به دست می آید. از آنجایی که روغن بادام گران است، اغلب فاسد شده و با روغن های دیگر مانند روغن زردآلو و هلو مخلوط می شود و به عنوان روغن بادام فروخته می شود.

همانطور که گفته شد، اگر روغن بادام تلخ، روغن هسته زردآلو یا روغن هلو در معرض آب قرار گیرد، اسید سیانیدیک و آلدئید بنزوئیک تولید می کند که سمی هستند، بنابراین برای استخراج روغن از این دانه ها نباید از آب استفاده کرد.

بیشتر بخوانید:  فواید كلم بروكسل

Huile essentielle d’amande d’amande: این اسانس مایعی شفاف و بی رنگ است که با افزایش سن زرد می شود. بوی آن تند، طعم آن سوزاننده و تلخ و بسیار سمی است. اسانس بادام تلخ به راحتی با اکسیژن اتمسفر ترکیب و اکسید می شود. بنابراین محتویات آن باید کاملا بسته و در جای تاریک و خنک نگهداری شود.

شکوفه و گل بادام: گل و شکوفه درخت بادام بوی مطبوع و طعمی تلخ دارد.

پوست بادام: به صورت آب پز درست می شود.طرز تهیه آن به این صورت است که 50 گرم پوست بادام شیرین را در یک لیتر آب ریخته و چند دقیقه بجوشانید و صاف کنید و بخورید.

برگ بادام: برای تهیه برگ بادام 50 گرم برگ بادام را در یک لیتر آب بجوشانید و سپس آبکش کنید.

بادام: معمولاً خشک شده و به صورت خام یا بو داده مصرف می شود.

شیر بادام: شیر بادام از بادام خام بدون طعم تهیه می شود. برای تهیه آن 50 گرم بادام را ریز خرد کنید تا پودر شود. سپس حدود 50 گرم شکر یا شکر اضافه کنید و با یک لیتر آب مخلوط کنید تا مایعی مانند شیر به دست آید.

شیر بادام دیگری برای نوزادان و کودکان بسیار مفید است و می توان از آن به عنوان جایگزین شیر مادر و یا به عنوان مکمل استفاده کرد سپس آسیاب و پودر کرد و کمی آب اضافه کرد و مخلوط کرد تا حالت خمیری پیدا کند سپس مخلوط می کنیم. خمیر تهیه شده را با یک لیتر آب مخلوط کنید و 50 گرم عسل را به آن اضافه کنید تا کاملا حل شود. این مایع را از یک پارچه خراطین رد می کنند تا مایعی شیری رنگ شود.

البته اگر بزرگسالان بخواهند از شیر بادام استفاده کنند، نیازی به صاف کردن آن نیست

راه ساده دیگر این است که 50 گرم بادام آسیاب شده، یک لیتر آب و 50 گرم عسل یا شکر را در همزن برقی بریزید تا مایعی مانند شیر به دست آید.

مضرات بادام: بادام به دلیل داشتن مواد مغذی بسیار غذای خوبی است، اما به دلیل سنگینی و هضم آن، نباید در مصرف آن زیاده روی کرد و نباید از ده مغز در روز بیشتر شود. بادام برای معده های ضعیف و سرد نیز مفید نیست و افرادی که معده ضعیف دارند باید بادام را با شکر بخورند.منبع: خوی وب

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …