چرا قارچ شیتاکه مفید است؟


 عوارض و آلرژی به قارچ شیتاکه, ارزش غذایی قارچ شیتاکه, خاصیت قارچ شیتاکه کشت قارچ شیتاکه چرا قارچ شیتاکه مفید است قارچ شیتاکه یک قارچ خوراکی ژاپنی است که خواص دارویی بسیار قوی دارد و برای درمان بیماری هایی که به داروهای شیمیایی مقاوم هستند استفاده می شود. قارچ شیتاکه (به انگلیسی: Shiitake Mushroom) یک قارچ خوراکی و دارویی است که در دسته قارچ های چتری و کلاهک قارچ قرار می گیرد و در چین و ژاپن، شرق آسیا و نیوزلند می روید. این قارچ دارویی در درمان بیماری هایی که به داروهای شیمیایی مقاوم هستند بسیار موثر است.قارچ شیتاکه دارای طعمی غنی و خواص بی نظیری است، خاصیت آنتی اکسیدانی این قارچ حتی توانایی از بین بردن باکتری های فعال در دهان را نیز دارد، به همین دلیل است که طرفداران آن در جهان بسیار یافت شده و به یکی از محبوب ترین قارچ های خوراکی در دستور العمل های بین المللی تبدیل شده است.قارچ شیتاکه در آشپزی بودایی برای تهیه سوپ استفاده می شد و در قدیم به دلیل عدم امکان پرورش آن بسیار گران بود، اما پس از مدتی در دوره ادو، کشت قارچ شیتاکه در گودی ساقه ها آغاز شد. از درختان و سرانجام در قرن بیستم، کشت تجاری گسترده این قارچ برای فروش آغاز شد.در ایران نیز محققان این قارچ را در استان خراسان رضوی کشت کرده اند و قرار است در سال های آینده به صورت انبوه کشت شود و وارد برنامه غذایی مردم شود. فواید قارچ شیتاکه برای سلامتی قارچ شیتاکه به دلیل توانایی در تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با بیماری های ویروسی و البته گران قیمت بودن، طرفداران زیادی دارد. سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد. در دستگاه گوارش استفاده می شود. بهبود سلامت مو قارچ شیتاکه دارای اسیدهای آمینه و ویتامین های ضروری برای تقویت و بازسازی پوست بدن و پوست سر است و از طرفی باعث افزایش رشد و طول عمر مو می شود. تقویت سیستم ایمنی مصرف این قارچ باعث افزایش تولید سیرتوئین در بدن می شود که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. تعداد زیاد پلی ساکاریدهای موجود در آن باعث افزایش سطح ایمنی و کاهش احتمال ابتلا به بیماری های عفونی، التهاب ها و سرماخوردگی می شود.ماده منحصر به فردی به نام لنتینان در قارچ شیتاکه وجود دارد که در آزمایشی که روی موش انجام شد، گلبول های سفید خون را افزایش داد.بنابراین عصاره لنتینان به بدن در مبارزه با عفونت ها کمک می کند و از طرفی التهاب را کاهش می دهد. این دو عملکرد نشان می دهد که قارچ شیتاکه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.  طرز تهیه دمنوش شیتاکه, عوارض و آلرژی به قارچ شیتاکه, ارزش غذایی قارچ شیتاکه و درمان زگیل تناسلی قارچ شیتاکه درمان زگیل تناسلی قارچ شیتاکه قارچ شیتاکه یا کینو کو حاوی ترکیبی به نام Active Hexose Correlated Compound می باشد که به AHCC معروف است. عصاره قارچ شیتاکه حاوی غلظت بالایی از AHCC است که ممکن است برای درمان زگیل تناسلی یا HPV مفید باشد. طبق تحقیقات پزشکی، AHCC استخراج شده از عصاره قارچ شیتاکه در درمان و ریشه کنی ویروس پاپیلومای انسانی بسیار موثر است و از تکثیر ویروس جلوگیری می کند. این تحقیق بر روی عصاره قارچ شیتاکه و نه مصرف خوراکی قارچ شیتاکه انجام شده است، اما برخی از تولیدکنندگان قارچ شیتاکه ادعا می کنند که مصرف دو ماه قارچ شیتاکه با دوز مناسب، ویروس زگیل تناسلی را در بدن از بین می برد و علائم از بین می رود. تکرار نمیشه تو نخواهی بودالبته برای برخی افراد برای از بین بردن بیماری استفاده از آن به مدت یک ماه تا یک سال توصیه می شود.دوز قارچ شیتاکه روزانه 3 تا 5 گرم قارچ خشک یا 30 تا 50 گرم قارچ تازه به مدت 3 تا 6 ماه است. هنگام درمان زگیل تناسلی با شیتاکه، باید از مصرف غذاهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مانند شیرینی جات و قندها، فست فودها، تنباکو و نوشیدنی های الکلی خودداری کنید. پیشگیری و درمان سرطان میزان بالای پلی ساکاریدها و آنتی اکسیدان های موجود در این قارچ تاثیر بسیار مهمی بر سلامت انسان دارد. آنتی اکسیدان ها با مقابله با اثرات مخرب رادیکال های آزاد، از بروز بیماری های سرطانی و تومورها در بدن از جمله سرطان سینه و سرطان پروستات جلوگیری می کنند. اسید لینولئیک موجود در قارچ شیتاکه سطح استروژن را در بدن کنترل می کند و احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد. وجود ویتامین های خانواده B از ایجاد سلول های سرطانی در بدن جلوگیری می کند فیبر بتا گلوکان موجود در آن از سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند. قارچ شیتاکه با تقویت سلول های ماکروفاژ، رشد سلول های سرطانی را در بدن متوقف کرده و از حرکت سلول های سرطانی جلوگیری می کند.لنتینان موجود در شیتاکه همراه با شیمی درمانی و رادیوتراپی به عنوان یک مکمل درمانی در نظر گرفته می شود.کاهش وزن و تناسب اندام قارچ شیتاکه بسیار کم کالری و فیبر بالایی دارد که اشتها را کاهش می دهد و از پرخوری جلوگیری می کند و در نتیجه به کاهش وزن کمک می کند. ترکیبات شیتان به کاهش جذب چربی در دستگاه گوارش کمک می کند که تاثیر زیادی بر تناسب اندام دارد. کاهش قند خون و دیابت مصرف روزانه قارچ شیتاکه به کنترل قند خون کمک می کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.پلی ساکاریدهای قارچ شیتاکه در کنترل و بهبود دیابت نوع 2 موثر هستند و فیبر بالای آن باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش در بدن می شود. روده که تاثیر مستقیمی بر کاهش قند خون دارد. درمان پوکی استخوان قارچ شیتاکه سرشار از نمک های معدنی است. وجود کلسیم و مس در آن باعث افزایش استحکام استخوان ها و کاهش احتمال پوکی استخوان می شود. درمان کم خونی این قارچ حاوی مس و آهن است که تولید گلبول های قرمز خون را تحریک کرده و احتمال کم خونی ناشی از فقر آهن را کاهش می دهد. علاوه بر خواص تقویت کننده سیستم ایمنی، می توانید از خواص درمان کم خونی این قارچ نیز بهره مند شوید.کاهش التهاب در بدن، افزایش التهاب در بدن عامل بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان، میگرن، آرتریت، بیماری های قلبی عروقی و … است.بر اساس مطالعات، مصرف این قارچ سطح التهاب را در بدن کاهش می دهد و باعث می شود غلظت مولکول های التهابی در خون به میزان قابل توجهی کاهش یابد. قارچ شیتاکه پرورشی, قارچ خوراکی ژاپنی, قارچ شیتاکه تازه ارزش غذایی قارچ شیتاکه ارزش غذایی قارچ شیتاکه قارچ شیتاکه منبع خوبی از کربوهیدرات ها، پروتئین ها و اسیدهای آمینه ضروری برای بدن است. پروتئین های موجود در این قارچ دارای 18 نوع اسید آمینه مختلف است که همگی از اسیدهای آمینه ضروری محسوب می شوند. به همین دلیل، قارچ شیتاکه یک مکمل غذایی ایده آل برای گیاهخواران در نظر گرفته می شود.ویتامین ها و مواد معدنی موجود در قارچ شیتاکه عبارتند از: آهن، روی، سلنیوم، ویتامین B کمپلکس، ویتامین C، ویتامین D. مواد مغذی قارچ شیتاکه در هر 100 گرم خشک (3.5 اونس) انرژی 1238 کیلوژول (296 کیلو کالری) کربوهیدرات 75.37 گرم قندها 2.11 گرم فیبر 2.21. گرم چربی 0.99 گرم پروتئین 9.58 گرم ویتامین B1 (تیامین) 0.3 میلی گرم (23% از نیاز روزانه) ویتامین B2 (ریبوفلاوین) 1.27 میلی گرم (85%) ویتامین B3 (نیاسین) 14.1 میلی گرم (94%) اسید پانتوتنیک (ویتامین B5) ) 21879 میلی گرم (438%) ویتامین B 60965 میلی گرم (74%) اسید فولیک (ویتامین B9) 163 میکروگرم (41%) ویتامین 3.5 میلی گرم (6%)، ویتامین D 33.9 میکروگرم (39%)، کلسیم 11 میلی گرم (1%) آهن 1.72 میلی گرم (14%)، منیزیم 132 میلی گرم (36%)، منگنز 1176 میلی گرم (59%)، فسفر 294 میلی گرم (42%) پتاسیم 1534 میلی گرم (33%) سدیم 13 میلی گرم (1%) روی 7.66 میلی گرم (77%) ) آلرژی و عوارض قارچ شیتاکه قارچ شیتاکه بهتر است به صورت تازه و خام مصرف شود، اما اگر بعد از 5 روز از مصرف قارچ شیتاکه خام مصرف شود، اگر سبوس دار هستید. عصر، از این به بعد باید قارچ پخته مصرف کنیداگر قارچ شیتاکه تازه در دسترس نیست، می توانید از قارچ شیتاکه خشک استفاده کنید. اگر به این قارچ خام حساسیت دارید، بهتر است آن را به صورت پخته مصرف کنید. علائم آلرژی به قارچ عبارتند از تهوع و استفراغ، کهیر و خارش پوست در سراسر بدن، در این صورت باید مصرف قارچ را به مدت 10 روز به طور کامل قطع کنید و پس از برطرف شدن علائم، یک دور قارچ شیتاکه پخته مصرف کنید. 30-60 به مدت یک دقیقه گرم شده است. طرز تهیه دمنوش شیتاکه, عوارض و آلرژی به قارچ شیتاکه, ارزش غذایی قارچ شیتاکه نگهداری قارچ شیتاکه وحشی و خودکار از قارچ شیتاکه پختن، برشته کردن یا خشک کردن قارچ شیتاکه تاثیری بر خواص درمانی آن ندارد و فقط ویتامین های موجود در آن را کاهش می دهد. می توانید قارچ شیتاکه تازه را در ظرف درب دار با صافی به مدت 10 تا 20 روز در یخچال نگهداری کنید. بهتر است ابتدا از قارچ های نازک تر استفاده کنید و قارچ های سفت را برای آخر نگه دارید. می توانید قارچ شیتاکه تازه را حلقه حلقه کنید و با کمی روغن و نمک سرخ کنید و سپس به مدت 6 ماه در فریزر نگهداری کنید. قارچ شیتاکه اگر در یخچال و نه در پلاستیک نگهداری شود به طور کلی بد نمی شود.اگر قارچ های شما بیش از 20 روز سن دارند و شروع به پژمرده شدن کرده اند، می توانید آن ها را از وسط نصف کرده یا گرد کنید و در جای خشک روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شوند.می توانید قارچ شیتاکه خشک شده را مانند سایر میوه های خشک به مدت 2 ماه در کابینت آشپزخانه نگهداری کنید. اگر بوی قارچ ها را دوست ندارید، می توانید آنها را در سینی یا صافی بریزید و چند ساعت در هفته آنها را بدون نور خورشید بیرون بگذارید. قارچ شیتاکه خشک شده با طراوت قارچ شیتاکه خشک شده طعم بسیار بهتری دارد و شما به راحتی می توانید آنها را به قارچ تازه تبدیل کنید. قارچ شیتاکه به سرعت آب را جذب می کند و خنک می شود، برای این کار می توانید قارچ ها را در آب جوش بریزید تا 1 بند انگشت آب روی آن باقی بماند و به مدت 20 دقیقه روی آتش بگذارید تا خنک شود. در صورت تمایل، پس از سرد شدن، می توانید قارچ را فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود و در انواع سس ها، سوپ ها یا سایر غذاها استفاده کنید. طرز تهیه چای شیتاکه چای شیتاکه برای افرادی که نمک زیاد مصرف می کنند یا استرس و اضطراب دارند بسیار مفید است. این چای می تواند نمک اضافی را از بدن دفع کند و ذهن را آرام کند. ۱ عدد قارچ شیتاکه را در ۱ فنجان آب جوش بریزید و بجوشانید تا زنده شود.ساقه قارچ را که سفت است جدا کرده و درپوش قارچ را قاچ کرده و در 2 فنجان آب به مدت 8 دقیقه بجوشانید و گرم با طعم دلخواه نوش جان کنید.به طور سنتی در ژاپن، 1-2 قطره شوسو یا سس سویای ژاپنی به این نوشیدنی اضافه می شود. .

نوشته چرا قارچ شیتاکه مفید است؟ اولین بار در خوی وب. پدیدار شد.

بیشتر بخوانید:  راه تشخیص برنج ایرانی اصل





مطلب پیشنهادی



اسرار خانه داری با دوستانتان به اشتراک بگذارید …

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …